Expeditie Noord


Wandeling ‘Landschap met lezing' van Michiel Huijben tijdens Festival De Oversteek 2016. Foto: Simon Kentgens.

Ga mee op Expeditie Noord: een interactieve performancewandeling door Nijmegen-Noord. In 2017 namen beeldend kunstenaars Dorien de Wit en Isolde Venrooy je mee op sleeptouw en betrokken je in hun interpretatie van het landschap. Met foto’s, prenten, gedichten en andere documenten maakten zij zichtbaar welke betekenis het landschap voor hen heeft. Expeditie Noord is een interactieve performancewandeling. Door mee te gaan met de wandeling, maak je samen met de kunstenaar onderdeel uit van het kunstwerk.
 
Maak (opnieuw) kennis met een dynamisch rivierenlandschap
Dorien en Isolde lieten zich voor Expeditie Noord inspireren door het dynamische rivierenlandschap van Nijmegen-Noord. Zij stippelden een route uit langs onontdekte locaties aan de oevers van de Waal. Tijdens Expeditie Noord loop je door de prille natuur op eiland Veur-Lent en verkent nieuwe uiterwaarden. De wandeling voert langs Waalstrandjes, ooibosjes, landgoederen, boomgaarden, tuinen en natuurakkers. Tijdens de wandeling leer je veel bij over de geschiedenis, heden en toekomst van het landschap, én over je eigen plaats hierin.
 
Wandelingen
De wandeling van Dorien de Wit was zondag 3 september ten westen van de Waalbrug. Een week later, op zaterdag 9 en zondag 10 september, was de wandeling van Isolde Venrooy oostelijk van de Waalbrug. Na afloop van de wandeling op zaterdag 9 september was er een bourgondisch feestmaal in het groen. In de idyllische achtertuin van Kunst en Koken serveerde eigenares en kunstenares Suzanne Peters een overheerlijke en huisgemaakte paella.
 

Loading script and Flickr images