2018 rocco
2018 ariah
2018 LAVALU

Uitgelichte route: editie west van Mirte ten Broek


Foto: Willem Melssen

zondag 3 september

13.00 uur | iET & Conny Janssen Danst | Botenloods roeivereniging De Waal
 
Een betere openingsact van editie West is er niet: tussen de boten van roeivereniging De Waal luister je naar de fabelachtige mooie stem van singer-songwriter iET. Samen met twee befaamde makers van Conny Janssen Danst voert ze je mee in een bijzondere performance over dat wat jou maakt tot wie je bent: familie, volwassen worden, loslaten en liefde.

Een stukje verder op de Oosterhoutsedijk betreed je de poort naar het ‘Lent of hope and glory’. Fort Beneden Lent, gebouwd in 1862 ter verdediging van Nijmegen, dient nu als backdrop voor De Wolven. In de nissen van dit bolwerk krijg je een inkijkje in een fictieve toekomst waarin je zelf kunt bepalen wanneer én hoe je tot je einde komt. Geliefd op eerdere edities, ook dit jaar weer een garantie voor een indringende doch komische festivalervaring!
 
Trek een sprintje naar Imkerij Bloem. Hier treedt snarenkunstenaar Mathijs Leeuwis om 15.00 uur op met zijn pedalsteel. Elektronische soundscapes, minimalistische ambient en snoeihard snarengeweld. Is dit allemaal mogelijk met een pedalsteel zul je je afvragen? Jazeker, het kan! Terwijl jij je in hogere geluidssferen bevindt tovert Sharista Bechan de kids om tot honingbij.
 
Je vervolgt je weg naar Historische Tuinderij Warmoes. Onder het genot van een hapje en drankje uit de hoogstamboomgaard geniet je van de bijzonder band LIE van ArtEZ. Verwacht een poëtisch en avontuurlijk optreden door de opvallende bandbezetting en eigenaardige stemtechnieken van Annelie de Koning.

Je sluit de dag af met voordrachten van drie jonge auteurs van Wintertuin in het idyllische Hof van Holland. Max Hermens, Jante Wortel en Marjolein Visser schrijven speciaal voor FOS nieuw werk geïnspireerd op deze plek. Gesterkt door alle nieuwe culturele indrukken van deze middag wandel je vanuit hier om 17.00 uur nog even mee met kunstenaar Dorien de Wit. Zij leert je het Rivierenlandschap en je plek hierin opnieuw kennen.

Veel plezier!
 
Mirte ten Broek
programmacoördinator Festival De Oversteek

Loading script and Flickr images