2018 rocco
2018 ariah
2018 LAVALU

Uitgelichte route: editie oost van Mirte ten Broek


Foto: Heyta Melssen

zondag 10 september

13.00 uur | Annelie de Vries | De Kleine Wiel
17.00 uur | bFAKE | LuilekkerLent
 
Misschien weet je nog hoe Pieter de Graaf vorig jaar menig FOS-bezoeker met zijn pianoconcert naar een verstild hoogtepunt bracht. Dit jaar is het de beurt aan Annelie de Vries die in De Kleine Wiel met haar minimalistische pianostukken het publiek ontroert. Ze is vooral bekend als toetsenist van Eefje de Visser, maar ook solo timmert ze flink aan de weg.
 
Vervolg je weg naar Boomgaard Smitjesland waar tussen de fruitbomen de Vlaamse singer-songwriter Bony King zijn hemeltergend mooie Americana ten gehore brengt. Neem plaats aan de prachtige picknicktafel, op een van de bankjes of leg je eigen picknickkleedje neer. Zijn schone (om maar even in de Vlaamse sferen te blijven) liedjes bezorgen je gegarandeerd kippenvel!
 
Bij atelier Kunst Koken aanschouw je hierna de voorstelling (P)Aint/t in love van Skandalisi Dance. Choreograaf Riedon van den Berg, afgestudeerd aan ArtEZ, is een veelbelovende maker en danser. Je kunt hem ook op diverse tijden bewonderen in het Bastion waar hij optreedt samen met de jonge danser Loris Casalino. Deze bijzondere nieuwbouwlocatie tussen de pijlers van de Waalbrug heeft hen uitgedaagd om met minimale middelen een nieuwe productie te maken. Ga het zien!
 
Steek vanuit Kunst en Koken de weg over richting de Doornikse Natuurakkers. Dit rijke en veelzijdige cultuurlandschap dient als decor voor de muziektheatervoorstelling 2 op reis van het Nijmeegse duo De Jonge Blonde Goden. Wout Waanders en Laurens van de Linde nemen het publiek mee op een reis door Amerika, verteld door voordrachten, muziek én blonde haren. Houd je ogen wagenwijd open want tussendoor spot je misschien wel een kievit, grutto of tureluur.
 
Fiets of loop een stukje richting de Waaldijk waar je bij café De Sprok wordt meegevoerd naar een oorspronkelijk stukje ooibos aan de Waal. Gewapend met viool, cello en zang voeren Stan Geurts & Maartje Goes hier een muziektheatraal requiem op. Let op: zorg dat je een kwartier voor aanvang van de voorstelling aanwezig bent bij De Sprok.

Je sluit de dag af met een energieke en wilde liveshow van bFAKE in LuilekkerLent. Samen met de halfbroers PinKi en da Bruin speelt DJ DNA menig festival plat. Hierbij geldt: voetjes van de vloer! De BBQ Brandtweer is in deze boerenschuur aanwezig om je honger en dorst te stillen.
 
Veel plezier!

Mirte ten Broek
programmacoördinator Festival De Oversteek

Loading script and Flickr images