Praktische informatie 2017

 
PROGRAMMA
Festival De Oversteek vindt plaats op zondagmiddag 3 en 10 september tussen 13.00 en 18.00 uur. Beide dagen zijn er zo’n vijfentwintig acts en voorstellingen op tien tot vijftien locaties. Let op: het is niet mogelijk en ook niet de bedoeling om alle voorstellingen te zien. We bieden een ruim aanbod zodat je zelf een leuke route kunt uitstippelen door de polder. Laat je verrassen door onbekende voorstellingen en locaties. Als je het rustig aan doet, kun je ieder uur een voorstelling zien. Een gemiddelde festivalbezoeker ziet per dag zo'n vijf tot acht programma's.

Festival De Oversteek daagt je uit zelf je route te bepalen tussen de verschillende locaties. Hoe ga je te werk? Simpel. Begin bij het programma en kies één of meerdere acts of locaties uit die je in ieder geval wilt bezoeken. Kijk vervolgens op de kaart en het blokkenschema welke locaties en programma-onderdelen in de buurt liggen, en stippel je eigen route uit.

Let op: wil je een bepaalde voorstelling graag zien? Kom dan op tijd! Na aanvang van de dans- en theatervoorstellingen is geen toegang meer. Voor de muziekvoorstellingen is het deurbeleid minder stringent.
 
ROUTES
- Highlights; diverse hoogtepunten uit het programma;
- Dans & theater; nieuwe voorstellingen van de jongste lichting dans- en theatermakers;
- Muziek; langs pop, rock, jazz, singer-songwriter, electronica en meer;
- Landschap & natuur; voor iedereen die graag met stevige stappers op excursie gaat door een prachtig rivierenlandschap.
 
Ook kun je twee routes volgen gecureerd door het artistieke team van Festival De Oversteek:
- Zakelijk en artistiek directeur Bas Broeder: route 3 september, route 10 september;
- En programmacoördinator Mirte ten Broek: route 3 september, route 10 september.
 
TICKETS
Met een dagkaart krijg je toegang tot alle locaties en programma’s per zondag. Er zijn geen kaartjes te koop voor losse voorstellingen. Er is ook een passe-partout waarmee je toegang krijgt tot alle programma’s op beide zondagen. Voor de zaterdagwandelingen van Expeditie Noord koop je een apart kaartje. Ook zijn er diverse aantrekkelijke prijscombinaties tussen de zaterdagwandelingen, dagkaarten en passe-partouts. Kijk voor alle mogelijkheden bij tickets.
 
Tickets koop je goedkoop en gemakkelijk online. Op vertoon van je ticket (uitgeprint of op je telefoon) ontvang je op iedere willekeurige festivallocatie een festivalbandje dat toegang geeft tot alle locaties en programma's op die dag. Bij alle festivallocaties zijn ook fysiek tickets te koop, deze zijn vijf euro duurder dan online. Let op: er is geen PIN aanwezig op locatie, graag zo gepast mogelijk betalen.
 
BEREIKBAARHEID
De verschillende locaties van Festival De Oversteek liggen op diverse afstanden van elkaar, variërend van een minuutje lopen tot vijftien minuten fietsen. Een bezoek aan Festival De Oversteek is hierdoor een heerlijke wandeling of fietstocht door een prachtig rivierenlandschap. Houd wel rekening met de afstanden; hoe meer je onderweg bent, hoe minder programma's je ziet. Ga je graag naar zoveel mogelijk voorstellingen? Kies dan voor een aantal locaties op loopafstand van elkaar. Houd je meer van avontuur? Spring dan op je fiets en ga op ontdekkingstocht langs bijzondere uithoeken van het festivalgebied.
 
TREIN, AUTO, FIETS, BENENWAGEN
Er zijn verschillende manieren om naar Festival De Overteek te komen, en je tijdens het festival voort te bewegen:
 
Trein
Vanuit treinstation Nijmegen Lent loop je 3 september via de Zaligestraat, en 10 september via de Laauwikstraat binnen 15 minuten naar de meeste festivallocaties.
 
Auto
Bij vrijwel alle festivallocaties kun je gratis je auto parkeren. Parkeer bij voorkeur op een centrale plaats en ga te voet verder. Let op: Nijmegen-Noord is volop in ontwikkeling; vertrouw niet te veel op je GPS, en laat je leiden door verkeersborden en fysieke aanwijzingen onderweg.
 
Fiets
De beste manier om naar Festival De Oversteek te komen én tijdens het festival een goede vriend, is de fiets. Vanuit Nijmegen heb je maar liefst de keuze uit drie bruggen om naar het festival te komen. Op 3 september brengt De Oversteek je in het hart van het festivalgebied. Een week later pak je het beste de Waalbrug. Ook vanaf de snelbinder naast de spoorbrug zijn alle festivallocaties goed te bereiken.
 
Er zijn OV-fietsen te huur op station Nijmegen voor € 3,85 per dag. Vanuit station Nijmegen fiets je via de snelbinder binnen vijftien minuten naar de meeste locaties in het festivalgebied. Om een OV-fiets te kunnen huren, heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig en moet je jezelf registreren. Lees hier meer over hoe de OV-fiets werkt.
 
Benenwagen
Met de benenwagen Festival De Oversteek bezoeken kan uitstekend, houd er alleen wel rekening mee dat je een tijdje onderweg bent om het programma op verder weg gelegen locaties te bereiken.
 
Eten en drinken
De BBQ Brandtweer is 3 september aanwezig bij Fort Beneden Lent en 10 september bij LuilekkerLent met de lekkerste gegrilde lekkernijen. Op de barbecue gaan alleen de beste biologische, seizoens- en streekgebonden producten. Vlees, vis en vega, puur robuust en eerlijk!

Op diverse locaties zijn heerlijke hapjes en drankjes uit eigen tuin en boomgaard verkrijgbaar: 3 september bij Hof van Holland en Koken aan de Waal, 10 september bij Betuwe Brassica, Historische Tuinderij Warmoes en Kunst en Koken. Let op: er is geen PIN aanwezig op locatie, graag zo gepast mogelijk betalen.
 
VRAGEN?
Heb je nog vragen over je bezoek aan Festival De Oversteek? Stuur dan een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of een chatbericht via Facebook. Veel plezier op #FOS17!