Vloeistof: Dood Op De Boot

Vloeistof speelt: Dood op de boot
Zijdewinde aan de plas, Waaldijk 28, Bemmel
Zondag 5 oktober | 13.00u, 14.30u, 16.30u

Vloeistof (Anja Reinhardt en Yuri Bongers) maakt dansvoorstellingen waarin de ervaring van het publiek een essentiële rol speelt. Toeschouwers zijn actief onderdeel van een totaalervaring en creëren mede de inhoud van de voorstelling. Vloeistof speelt op De Oversteek 'Dood Op De Boot'. Hoe een romantisch uitje verandert in een absurdistische moord. 

www.vloeistof.nl
 

Susanne Roos: Sinds het vallen

Susanne Roos speelt: Sinds het vallen
De Kas, Lent
Zaterdag 4 oktober | 20.30u & 22.00u.Actrice en theatermaker Susanne Roos speelt de monoloog 'Sinds Het Vallen', geschreven door Lucas de Waard. Sinds het vallen gaat over Nena, die na een herseninfarct opgesloten zit in haar eigen hoofd. 

Het publiek wordt deelgenoot van een integere, opgekropte wereld. Een verhaal over verlies, acceptatie, liefde en weten wanneer je verloren hebt. Sinds het vallen werd gemaakt en gespeeld in opdracht van De Kersentuin, de teksttheaterwerkplaats van Literair Productiehuis Wintertuin.  

www.susanneroos.nl
 

Stefanie Janssen & ARNHEMS Work:A Moment For a Moment

Stefanie Janssen & ARNHEMS work: A Moment For a Moment
De Kas, Vossenpelssestraat 22, Lent (tegenover Das Kabinett)
Zondag 5 oktober | 14.30u & 17.00uDe live performance A MOMENT FOR A MOMENT is een fictieve documentatie over de relatie tussen Janssen en Gwen, een man en een vrouw, tijdens het jaar 2012. De enige taal die zij spreken is de muzikaal, fysieke. Hun relatie wordt tegen het licht gehouden en de grenzen van intimiteit en liefde worden onderzocht. 

ARNHEMS Work is een internationaal opererend ensemble voor hybride kunst. Het ensemble maakt producties variërend van live performances, film, locatie-, jeugdvoorstellingen tot werk in opdracht. Artistiek leider Jason Gwen werkt nauw samen met zijn artistieke partners Ornella Marwicka en Stefanie Janssen en residenten Denise Klevering, Juliette Thissen en Joris Suk. Alle zes zijn alumni van de Hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Arnhem. Zij vormen een hybride van de dans-, theater-, conservatorium-, beeldende kunst-, en mode-afdelingen.

ARNHEMS Work is in 2011 opgericht door Gwen en Marchwicka. In 2015 opent er een afdeling in Vancouver, Canada.

Regie/Performance: Jason Gwen
Muziek/Performance: Stefanie Janssen
Mode ontwerp: Joris Suk
Concept: Ornella Marchwicka en Jason Gwen
Fotografie: Denise Klevering 
Videografie: Juliette ThissenRadiobaken: De Aardlander

Radiobaken
Audiotheaterwandeling 
Zaterdag 4 oktober | 21.00u & 22.00u
Zondag 5 oktober | 12.00u, 13.30u, 15.00u, 16.00u

In de Bemmelse waard staat aan de defensiedijk een klein en in onbruik geraakt gemaaltje. De gevelsteen is ondergespoten met graffiti, de pompen staan uit.  

Beeldend kunstenaar en radio-archeoloog Robbert van der Horst blaast er met zijn mobiele radio- en onderzoeks-station De Aardlander nieuw leven in. U ziet het met uw ogen en hoort het in de ether ! Geen geheim blijft bewaard en geen verhaal verzwegen. 
Kijkt u naar het oosten dan ziet u het haventje  waar in de koude oorlog een supergeheime stuw lag die bij gevaar in de rivier werd afgezonken om een gebied tot aan Zwolle onder water te zetten. Daar zouden de Russen zich zeker op stukbijten.  

Wij spreken met de bouwers van dit geheime plan.  En het mooie is:  Radiobaken onderhoud al jarenlang over de korte golf contact met het Russische station “Radio Sputnik” en zal ook tijdens haar programma voor de Oversteek proberen een verbinding tot stand te brengen. Misschien heeft onze zendwagen al zien rijden?Ook draaien we de favoriete muziek van Aart, de graafmachinist die bij Lent zo lekker bezig is de rivier te verbreden.  

Loop mee met onze tocht door de Bemmelse waard.  U krijgt een eigen radio en bij regen een paraplu ! Ontmoet de radio-archeoloog en verbaas u over zijn vondsten en verhalen.  Luister naar uw buurman op de radio, hoor klanken uit de ondergrond. Op zaterdagavond een “special”  met olielampen en vertrek vanaf huis Doornik , op zondag vertrek vanaf de Sprok.  Een voorstelling die u niet mag missen.  

Geschikt voor alle leeftijden. Bij slecht weer wordt dichte schoenen aangeraden !

De Radiobaken wandeling duurt ongeveer 45 minuten. 

Startpunten van de Radiobaken voorstelling: 

Zaterdag 4 oktober: 
Landgoed De Doornik, Doornik 1 Bemmel

Zondag 5 oktober
De Sprok | Waaldijk 9, Bemmel: 12.00 u, 15.00 u 
K3 Delta | Buitenpolder 22 Haalderen: 13.30 u, 16.00 u

www.radiobaken.nl

Mareen Hoek: Alleen

Mareen Hoek speelt: Alleen
Das Kabinett, Vossenpelsestraat 16, Lent
Zondag 5 oktober | 13.30u, 16.30uMareen Hoek speelde in 2011 op Festival de Oversteek de indrukwekkende monoloog Zus Van (Lot Vekemans).

De voorstelling 'Alleen', die ze dit jaar speelt, is het tweede soloproject van actrice Mareen Hoek, bekend van theatergroep De Nieuwe Koning en theatergroep Rood Verlangen. Ze maakte Alleen in samenwerking met regisseur/filosoof Bart van Haaster. In Alleen staan liefde en eenzaamheid centraal. Mareen Hoek neemt haar publiek mee naar een willekeurig café in een willekeurige stad en laat ze delen in de rauwe verhalen vijf vrouwen die elk op hun eigen manier alleen zijn in de liefde. 

 www.mareenhoek.nl

Faas Met Haaren: Doo-Wop Doo-Wop

Faas Met Haaren: Doo-Wop Doo-Wop: 
Café De Zon, Oosterhoutsedijk 16, Lent
Zondag 5 oktober | 14.30u, 15.30u, 17.30uTheatergroep Faas met Haaren (Desiree van Haaren en Judith Faas) speelt Doo-Wop Doo-Wop.
Een muzikale theatervoorstelling over twee zussen en tevens achtergrondzangeressen in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Ze wachten in café De Zon op de derde zus, de leadzangeres. Zonder haar kunnen ze niet beginnen. De spanning tussen de twee loopt steeds hoger op, maar het moet vooral gezellig blijven.
Het is pas crisis als het bier op is. 

Tekst: Eva Gouda
Regie: Pieternel Bollmann 

www.judithfaas.nl 
www.desireevanhaaren.nl

De Wolven: Detox

De Wolven speelt: Detox
Das Kabinett, Vossenpelsstraat 15, Lent
Zaterdag 4 oktober | 21.00u & 23.00u.Theatergroep De Wolven, bestaande uit Charlotte Kuyvenhoven, Marijke Meems en Niké Mulder, spelen Detox. Een ontmoeting in de wachtkamer van een tantratherapeut, drie vrouwen op zoek naar hun ‘spirituele zelf’. Wat zit daarachter? Wat en wie komt er tevoorschijn als je die korst van spiritualiteit wegpeutert? Ga met De Wolven mee op onderzoek uit.

www.tgdewolven.nl

Circus Buurvrouw & Buurvrouw

Circus Buurvrouw & Buurvrouw
Dijkhuis Gijs | Zaligestraat 6, Lent
Zondag 5 oktober | 13.00u - 15.15u & 15.45u - 17.00u | Doorlopend | Toegang telkens max. 5 personen

Buurvrouw & Buurvrouw is een theatercollectief van Maartje Fijen en Rosa Allessie. Ze maken kleurrijk, extravagant en surrealistisch danstheater op maat. Stijlen, tijdperken en kostuums worden gecombineerd om een verhaal te vertellen. Een deel van de verbeelding wordt daarbij aan het publiek overgelaten. 

Vanaf 13.00 uur: doorlopende voorstelling. Toegang max. 5 personen per voorstelling 

.