fbpx

Atelier TAW 2023

ATELIER THEATER AAN DE WAAL (ATELIER TAW)

Aanmelden is uitgesteld tot 1 mei! 

Festival De Oversteek daagt met Atelier TAW jonge ambitieuze makers uit om nieuw werk te ontwikkelen en presenteren op uiteenlopende locaties in Nijmegen-Noord. Atelier TAW is binnen het dynamische Gelderse rivierenlandschap van Nijmegen-Noord de ideale playground voor jonge dans- en theatermakers.

Ruimte voor ontwikkeling

Als maker ga je bij Atelier TAW zowel creatief als productioneel te werk. In plaats van werken op een balletvloer van een theaterzaal, benut je de lokale elementen van de locatie, zoals het gras of het zand. Een natuurlijke verhoging is een ideale plek voor een tribune. Oude, kromgetrokken perenbomen in een boomgaard zijn perfecte coulissen. In het maakproces krijg je professionele begeleiding, de kans om je voorstelling te testen en de mogelijkheid om vragen te stellen aan oud TAW-ers. Tijdens Festival De Oversteek presenteer je je werk aan een breed, intiem publiek. 

Deelnemers van vorig jaar: 

Reacties van makers die eerder deelnamen:

  • Riedon van den Berg: “TAW gaf ons de mogelijkheid om onze kwaliteiten te ontwikkelen als dansmakers op locatie en ons te presenteren aan een professioneel werkveld. Atelier TAW is een heerlijk uitstapje buiten de gebaande theaterpaden. Ik voelde me er als een kind in een zandbak.”
  • Sophia Maria Kienhuis: “TAW gaf me de kans om door te groeien in mijn eigenzinnige multidisciplinaire voorstellingen.”
  • Stephan Bikker: “Op het festival ontdekte ik de maker in mij. De directe respons van het publiek is enorm fijn en verhelderend.”

Hieronder een filmpje van eerdere deelnemers:
https://www.youtube.com/watch?v=1a3-NHVAH48&t=3s 

Aanmelden Atelier TAW 2023 

Atelier TAW is er voor nieuwe makers, van studerend tot afgestudeerd met enkele jaren ervaring. Alle vormen van theater en dans zijn welkom: moderne dans, muziektheater, teksttoneel, mime, performance en meer. Makers kunnen zich individueel of als groep aanmelden. Een voorstelling duurt 20 tot 30 minuten.

Belangrijke criteria zijn zeggingskracht, originaliteit en de mate waarin je gebruik maakt van de toegewezen speellocatie. Atelier TAW geeft voorkeur aan nieuwe producties. Echter zijn bestaande producties ook toegestaan, mits aangepast voor de toegewezen locatie.

Aanmelden kan tot 1 mei. Halverwege mei maken we de selectie bekend die mag deelnemen aan Atelier TAW 2023. In de maanden die volgen ga je aan de slag met de voorstelling. Er zijn 3 contactmomenten: 

  • Op 10 juni word je gematcht aan een locatie en ontmoet je mede TAW-ers
  • In juli vindt een professionals dag plaats waarbij je je voorstelling kan laten zien aan mede TAW-ers en professionals. Op deze dag word je ook gematcht  aan een van de professionals die je vervolgens begeleidt in aanloop naar het festival
  • In augustus vindt een tweede professionals dag plaats waarop je oud TAW-ers ontmoet en gebruik kan maken van hun kennis rondom acquisitie om zo je voorstelling eventueel door te laten stromen naar andere festivals, theaters, of andere plekken in de sector 

 

Het eindresultaat van de deelnemers is te bewonderen op 2 & 3 september op de vijftiende editie van Festival De Oversteek. Per gezelschap is een gage beschikbaar van €550,- (voor solo/duo) of €750,- (voor 3+) excl. BTW, incl. reiskosten.

 

LET OP: elke deelnemer van het Atelier TAW vragen wij op de dag zelf 1 á 2 mensen mee te nemen die de productie ondersteunen, publiek opvangen, tickets checken, helpen op- en afbouwen etc. Zij worden net als alle andere vrijwilligers in de ochtend vooraf gebriefd en zijn ook van harte welkom op de afterborrel/hap samen met alle artiesten, kunstenaars en medewerkers. 

 

Mocht je nog ergens vragen over hebben, neem dan contact op met: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


INSCHRIJFFORMULIER