fbpx

Bertolf

Dit jaar verscheen het vijfde album van singer-songwriter Bertolf: Big Shadows of Small Things bij Excelsior Recordings. Top-americana met alles erop en eraan.

Na drie jaar te hebben getoerd met Her Majesty, dat zich oriënteerde op het repertoire van Crosby, Stills, Nash & Young, pikt Bertolf zijn solocarrière weer op met zijn vijfde album, Excelsior-labeldebuut Big Shadows of Small Things. Singer-songwriter par excellence Bertolf Lentink verwierf zo'n tien jaar geleden voor het eerst bekendheid als gitarist in de band van Ilse DeLange. In 2009 bracht hij zijn eerste soloalbum uit: For Life. Vooral de hitsingle Another Day is blijven hangen bij het grote publiek. In 2010 won hij een Zilveren Harp als erkenning voor zijn grote talent.
Voor Big Shadows of Small Things vond Bertolf een nieuw huis voor zijn kunst bij Excelsior Recordings. De plaat markeert tevens een hereniging met Excelsior-huisproducer Frans Hagenaars, met wie Bertolf al eerder samenwerkte op zijn gelijknamige derde album (2012). Het resultaat is een top Americana-plaat met alles er op en eraan. De prachtig gearrangeerde muziek klinkt als de spreekwoordelijke klok. De sfeer is wat melancholiek en winters. ‘Wintermuziek, ja dat klopt wel,’ beaamt de maker gretig. ‘Zwaarmoedige verhalen voor bij de centrale verwarming,’ zou je bijna de titel herhalen van Heere Heeresma beroemde verhalenbundel uit 1973.
Met Big Shadows of Small Things geeft Bertolf zijn solocarrière een flinke slinger waar hij nog jaren mee voort kan.

ZONDAG 1 SEPTEMBER
Historische Tuinderij Warmoes, Griftdijk Noord 11
13.00 & 15.00 uur (30 minuten)