fbpx

Amira - Nadia

Amira al Rawi onderzoekt en bevraagt vrouwelijke rolpatronen in verschillende culturen in een zoektocht naar haar eigen identiteit. Hoe bepaal je grenzen? En welk invloed heeft het leven met twee culturen en hun tegenstrijdige normen en waarden? De afwezigheid van haar moeder Nadia speelt een belangrijke rol in deze ontwikkeling en het vinden van de antwoorden.
Amira vindt het belangrijk om met haar voorstellingen een verhaal met een sterke boodschap te vertellen. In 2017 debuteerde zij met Bouie: een voorstelling over vastzitten in een systeem. Geïnspireerd door William Bouie Haden, die opstond voor mensenrechten, zoals in zijn eigen woorden: 'door de armen, voor de armen.'
In 2018 maakte Amira haar tweede voorstelling Nadia, een ode aan haar moeder. Choreograaf Shailesh Bahoran, een veelzijdige danser en choreograaf die zich onderscheidt door zijn sterke techniek, originaliteit en expressiviteit, coachte Amira bij het maakproces. Hoewel stevig geworteld in de hiphop cultuur, schroomt Bahoran niet out-of-the-box te werken en laat hij zich inspireren door zijn Hindoestaanse achtergrond. Hij werkte eerder samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Conny Janssen Danst, Het Nederlands Symfonieorkest, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Korzo en ISH Dance Collective.


ZONDAG 1 SEPTEMBER
Botenloods RV De Waal, Oosterhoutsedijk 46
12.30 & 14.30 uur (20 minuten)