fbpx

BrotherTill & Die Hooflig - Ons Perspektief

BrotherTill & Die Hooflig: Een krachtige muziekperformance en multimediale smeltkroes van beats, Afrikaanse rymklets (rap) en Nederlandstalige spoken word.

Ons Perspektief is een multimediale muziekperformance met Afrikaanse rymklets (rap) en Nederlandstalige spoken word. In een smeltkroes van perspectieven zoekt het Nederlandse duo BrotherTill samen met de Zuid-Afrikaanse rymkletser Die Hooflig (Lee-Ursus Alexander) naar een universeel ijkpunt. Ze vinden het antwoord in de diversiteit die niet versplintert maar omarmt. BrotherTill en Die Hooflig benoemen de verschillen zonder onderscheid te maken en behandelen kwetsbare onderwerpen op een manier die niet dwingt, maar poëtisch verkent en bezingt.

De Volkskrant over Ons Perpectief op de Parade: 'Een overrompelende en gedurfde voorstelling. In een meeslepende muziekperformance treedt naast de beide broers Van Til (muziek en zang) de Zuid-Afrikaanse rapper Lee-Ursus Alexander op. Hij behoort tot de school van de Afrikaanse rymkletsers, rappers en hiphoppers die racisme en sociale misstanden aankaarten. In gedreven stijl rapt Lee-Ursus over de kleur zwart als het fundament va 'white supremacy'. In een visuele entourage vol bewegende beelden in tinten oker zing-zegt Lee-Ursus zijn teksten over onrecht en uitsluiting, begeleid door opzwepenede, elektronische ritmes. Zij teksten en die van broer Peter van Til gaan over 'de pleinen van de stad waar geesten dolen en waar blank en zwart tot verzoening willen komen.'

ZONDAG 1 SEPTEMBER
Botenloods RV De Waal, Oosterhoutsedijk 46
13.30 & 15.30 uur (20 minuten)