fbpx

Aafke Romeijn

Eerst was er het boek, nu de soundtrack. Op M geeft Aafke Romeijn een rondleiding in liedjes en composities in de wereld waarin haar debuutroman Concept M speelt.

Concept M is een alternatieve versie van Nederland, waarin een meisje door een mysterieuze ziekte haar kleur verliest. Vastberaden de ziekte uit te roeien besluit ze een radicale daad te stelen. M waaiert moeiteloos uit: van een piano tot orkest, van kleine bekentenissen tot donkere electro, van hiphop tot fuga.

Aafke Romeijn over M: 'Het is een emotioneel beladen album geworden. Ik heb voor het eerst alles zelf kunnen maken en bepalen: van de beats tot de strijkarrangementen tot de eindproductie. Doordat ik totale controle had over het eindproduct is dit album mijn persoonlijkste werk tot dusver geworden. Ik heb al mijn liefdes kunnen combineren: mijn klassieke achtergrond, melancholische karakter en liefde voor samples. M is qua productie mijn grootste werk, maar ligt het dichtst bij mijn hart, ook omdat mijn geliefden een cruciale rol spelen: mijn ouders en zusje speelden de blaaspartijen en mijn man de gitaarpartijen.'

ZONDAG 1 SEPTEMBER
Schuur van Henk, achter Café De Zon, Oosterhoutsedijk 16
14.00-14.30 uur