fbpx

Marina Tadic (Eerie Wanda) & Marc van der Holst (The Avonden)

Duoshow van Marc van der Holst, die met The Avonden volgens de Volkskrant het beste Nederlandstalige album van 2018 maakte, en Marina Tadic, spil van Eerie Wanda.

The Avonden is de Nederlandstalige band rondom Marc van der Holst (ex-Hospital Bombers en The Heights). Waar hij in zijn vorige bands nog achter het drumstel zat, staat hij nu op de voorgrond als zanger/gitarist. En dat terwijl hij maar negen akkoorden kent (waarvan hij er drie nog lastig vindt), zoals hij in een interview met de Volkskrant vertelde. Dat staat artistiek succes niet in de weg: het tweede album van The Avonden, Wat Een Cirkel Is, werd door diezelfde krant uitgeroepen tot beste Nederlandstalige plaat van 2018. Verwacht subtiele, nineties-achtige gitaarpop met volstrekt unieke teksten!

Eerie Wanda is het geesteskind van songwriter/kunstenares Marina Tadic. De in Bosnië geboren zangeres groeide op in Nederland waar ze een designopleiding genoot en tevens haar eerste stappen in de muziek zette. Het geluid van de groep doet sterk denken aan de psychedelische rock van de jaren ’60, maar dat is ook niet vreemd met bandleden van Jacco Gardner in de gelederen. Tussen het broeierige oerwoud van weelderige gitaarlijntjes, nevelige synths en eenvoudige ritmes licht Tadic’ stemgeluid sfeervol op en trekt je rechtstreeks mee de diepte in.

ZONDAG 1 SEPTEMBER
Schuur van Henk, achter Café De Zon, Oosterhoutsedijk 16
15.30 & 16.30 uur (30 minuten)