fbpx

Ada Gadass

Een muzikale dialoog tussen Rosa Ronsdorf en Alexandra Duveko over rituelen, verhalen en mythen rondom het vrouwelijke archetype. Wie zijn wij als vrouw? Ada Gadass splitst het optreden op in twee bands. De eerste set van 14.30 tot 15.00 is van Ada Gadass, de tweede set is van Blue Crime.

Vermomd als vele verschillende vrouwen reist Ada Gadass rond de wereld. Tijdloos in haar vele gedaanten vertelt ze verhalen van vrouwen die we allemaal zijn of zijn geweest. De geliefde, de heks, de wijze grootmoeder, de wachtende vrouw, de onzekere minnares, de moedige amazone en het verslagen kind. Geinspireerd door mythische vrouwen als de geduldige echtgenote van Odysseus, Penelope en Louhi de Finse godin van destructie en passie, waant Ada Gadass zich door de krochten van onze collectieve vrouwenziel.
Ada Gadass is een muzikaal dialoog tussen Rosa Ronsdorf en Alexandra Duvekot, die begon tijdens een onderzoeksreis naar Gnawa-muziek in Marokko. Beide muzikanten vonden elkaar in gemeenschappelijke fascinatie voor rituelen, verhalen en mythen over het vrouwelijke archetype.
Debuut O verschijnt begin 2020.

ZONDAG 8 SEPTEMBER

Sint Maartenskerk - witte kerkje, Pastoor van Laakstraat 30
14.30 & 16.00 uur (30 minuten)