fbpx

Gerjon Gijsbers, De Luis in de Vossepels

Auteur Gerjon Gijsbers neemt je mee op avontuurlijke trip door Plant je Vlag en laat je de Waalsprong van een volstrekt nieuwe kant zien.

De Nijmeegse auteur Gerjon Gijsbers neemt je tijdens Festival De Oversteek aan de hand door Vossenpels, waar de eerste resultaten van Plantjevlag zijn te zien: een uniek zelfbouwproject. In de wijk in Nijmegen-Noord verrijzen de komende tijd veel nieuwe woningen, werkruimten en andere bouwsels op 200 kavels. Ze zijn allemaal ontworpen en deel ook zelf gemaakt door de bewoners zelf. Dat levert veel verrassende resultaten op, zoals een 'lofthome' van staal en Noors gras op het dak van een houten bungalow. Er zijn zowel grote, vrijstaande woningen als kavels met huizen dichter op elkaar waar vrienden en familie bij elkaar wonen. Gerjon Gijsbers duidt als 'Luis in de Vossenpels' de lokale DIY-architectuur en zet de resultaten en dromen van het zelfbouwen in een nieuw, vaak uiterst komisch licht.

Gerjon Gijsbers
Gerjon Gijsbers (1983) schrijft proza. Hij is een graag geziene gast op podia. Hij trad op tijdens onder andere de Zwarte Cross, Mañana Mañana en Lowlands. Gerjon schreef voor Propria Cures en HP/De Tijd. In 2015 verscheen een selectie van zijn radiocolumns onder de titel Ik keek naar boven en had geen idee bij Uitgeverij Fagus. In 2017 publiceerde hij bij Uitgeverij Fagus de roman Scheuren in het canvas, het vervolg op zijn chapbook Aan gort, over de dolende ziel Luctor, die op zoek is naar werk, liefde en de zin van het leven, maar in eerste instantie naar een douchegordijn. Samen met Marc van der Holst en Koen Frijns speelde hij daarnaast in de voorstelling Fata Nirvana, een punkdocumentaire op het podium. Gerjon geeft les aan ouderen in Het Verhalenhuis en werkt aan een roman over de christelijke beweging Focolare.

ZONDAG 8 SEPTEMBER
Iewan / De Kleine Wiel, Karl Marxstraat 101
13.00 & 14.30 uur (30 minuten)