fbpx

LAB Derde Wal

Samen met kunstplatform Derde Wal presenteert Festival De Oversteek dit jaar LAB Derde Wal. Zeven beeldend kunstenaars strijken op zondag 1 september neer bij Stadsnomaden en werken daar een week lang aan nieuw werk. Zij laten zich hierbij inspireren door het festival, natuur, landschap en cultuurhistorie in Nijmegen-Noord. Op zondag 8 september presenteren zij tijdens Festival De Oversteek zichzelf en hun werk op verrassende locaties. Met: Ide André, Isabelle Bisseling, Kasper van Moll, Lola Bezemer, Maarten Bel, Carmel Klop en Domas van Wijk.

Een gebied in transitie
Festival De Oversteek en kunstplatform Derde Wal vragen zeven jonge beeldend kunstenaars om met nieuw werk hun visie te geven op Nijmegen-Noord en Lent; een gebied in transitie en een wijk in opbouw. Over vijf jaar woont een kwart van de bewoners van Nijmegen ten noorden van de Waal. Hoe wonen, werken en leven mensen leven hier dan? En hoe doen ze dat nu?

Voor het eerst - off grid
In het kader van LAB Derde Wal strijken zeven jonge beeldend kunstenaars zondag 1 september tijdens Festival De Oversteek 2019 neer bij Stadsnomaden: een off grid alternatieve woongemeenschap op wielen. De kunstenaars bezoeken het festival, gaan in gesprek met artiesten en publiek en laten zich inspireren door alles dat ze onderweg tegenkomen. Opgedane indrukken gebruiken ze voor nieuw werk: een performance, een activiteit, een installatie of iets anders. Ze presenteren dit 8 september tijdens het festival op verrassende locaties aan de Waaldijk.

Deelnemende kunstenaars over LAB Derde Wal
Carmel Klop: 'Geen vaste gegevens en lekker buiten de lijntjes kleuren!' Maarten Bel: ‘Ik begin een fanfareband, bouw een totempaal of maak een podcast met lokale flora en fauna.' Isabelle Bisseling: 'Kijken naar natuur kan zorgen voor een brainwash.' Kasper van Moll: ‘Ik ga aan de slag met een nieuwe fictie op basis van de omgeving, de bezoekers en de muziek.' Ide André: ‘Alle factoren van het festival zijn onderdeel van het maakproces.' Domas van Wijk: ‘Ik ben heel benieuwd wat er gebeurt wanneer ik aan de slag ga op een festivalterrein.' Lola Bezemer: ‘Ik laat me graag inspireren door festivalbezoekers.'

zondag 8 september
Diverse locaties