fbpx


Vlag
Drie zangeressen staan op het punt om 'Die Zauberflöte' op te voeren, een echte klassieke opera. De ouverture start, de opera begint.

Totdat een van de spelers midden in een aria de Nederlandse vlag ophijst. Dit was niet afgesproken. Nog even proberen de twee andere spelers de vlag te negeren, maar dit gaat nogal lastig. De twee spelers proberen het op te lossen, zodat het publiek niets zal merken. Maar tussen de klassieke melodieën en teksten klinken hedendaagse standpunten en meningen. "Een vlag kan toch geen kwaad? We zijn immers Nederlandse theatermakers, niet? Best iets om trots op te zijn."

Langzaam neemt een discussie de opera over. Trotse Hollander of chauvinist? Europeaan of dromer? Met een grote dosis muzikaliteit en humor gaat Collectief Ludvik op zoek naar antwoorden.

Concept: Collectief Ludvik

Spel en zang: Milou Peters, Hansje van Welbergen & Anne Wielink

Eindregie: Jasper van Hofwegen

Coaching: Lisenka Heijboer

Foto: Moon Saris
Geproduceerd in coproductie met de Winterkaravaan.

Collectief Ludvik
Collectief Ludvik is een Arnhems muziektheatercollectief bestaande uit Anne Wielink, Stan Geurts, Milou Peters en Maartje Goes. Zij studeerden allen in 2017 af aan ArtEZ Muziektheater en vormen sinds 2018 een collectief.

Ludvik maakt voorstellingen op het grensvlak van muziektheater en opera, met muziek als de motor van het verhaal. Met onderscheidende en vernieuwende voorstellingen wil Ludvik een breed publiek aanspreken en moderne opera’s maken voor een nieuwe generatie.Locatie: Fort Knotsenburg / Het Gezicht van Nijmegen