fbpx

Polderblues en Nederlandstalige liefdesverklaringen aan Jimi Hendrix

Singer-songwriter, theatermaakster, stem-actrice en Nederlandstalig chansonnière Beatrice is eigenzinnig en wars van hokjes. Selfmade en dol op Blues, Soul, Pop, Jazz en de klank van de Nederlandse taal. Inmiddels heeft ze diverse theatertournees en albums op haar naam staan en vooral haar gewaagde vertalingen van Jimi Hendrix worden zeer goed ontvangen. 

Tijdens de lockdown schreef ze in opdracht van NPO Radio 5 “Na De Stilte”. Een ode aan de plotselinge rust en stilstand tijdens de Coronacrisis waar iedereen toe gedwongen werd. Nu er weer licht aan het eind van de tunnel is, barst het los! Het startschot om na de stilte weer muziek te maken. 

Haar vaste begeleider Tim Eijmaal (Sven Hammond) is vandaag verhinderd en gitarist Reinier Scheffer is ingevlogen. Hij werkte o.a. met BLØF, Niels Geusebroek, Handsome Poets en Anouk, dus gegarandeerd fijn gitaarspel.

Bee zelf speelt op de lapsteel uit 1936. Naast vertalingen van Jimi Hendrix ook een kersvers stuk van het nieuwe album dat in 2022 verwacht wordt.

Een concert waarin wordt stilgestaan bij de verwarring en verontrusting van de afgelopen gestolde tijd, over kwetsbaarheid, wonderlijke eenzaamheid
en de schoonheid van een lege lucht…

Locatie: Historische tuinderij De Warmoes