fbpx

Plattegrond & Programma

geel=kindervoorstelling | rood=theater en dans | blauw=beeldende kunst | groen=muziek en spoken word

Plan je eigen route! Bekijk hieronder het programma, de tijden en locaties.
DOWNLOAD HIER HET BLOKKENSCHEMA.PDF

Weekendtickets en dagtickets koop je in onze ticketshop.
Voorpret vind je op onze Facebook en Instagram.Brecht Hermans - ik moet u iets vertellen

Brecht Hermans liggend c Charlotte Brand 2 1

Ga mee naar Brechts tienerjaren, zijn verwarrende grote liefdes en zet samen met hem zijn eerste stapjes in de dark room. Uit de kast komen is geen momentopname, het is een proces. Dat bewijst Brecht Hermans met zijn eigen coming-out story: een grappig, kwetsbaar en muzikaal verhaal. Twintig jaar in dertig minuten theater. 

Lees meer

Bumble B. Boy

Bumble B. Boy foto 3 vierkant

Bumble B. Boy is de anti-rock 'n' rollheld van 2022. Sinds hij zich in de Nijmeegse muziekscene stortte gonst zijn naam rond. Vies, krakend, bliepend en fuzzend zoemt hij als een wilde over het podium. Verwacht niets maar accepteer alles wanneer hij stuiptrekkend rondvliegt.

Lees meer

Cassandra Onck

CassandraOnck 2022 HIRES Roy Soetekouw 1

Tijdens 'FRACTALNOIA' neemt Cassandra je mee full cycle: van het verliezen van je evenwicht tot het vinden van nieuwe grond. Geïnspireerd door artiesten als Woodkid, James Blake, Sevdaliza, S10 en Fresku brengt ze haar zoektocht tot leven. Haar scherpe Nederlandstalige teksten een wapen tegen struisvogelpolitiek.

Lees meer

Changing Stories

Changing Stories 1

Changing Stories is een groep theatermakers en artiesten dat inzet op plezier en verbeelding in Europese vluchtelingenkampen. Zij geloven in het recht van elk kind om te spelen, eindeloos plezier te hebben en de mooiste dromen na te streven.

Lees meer

Chen - Serenity


Chen is een achttienjarige danser uit Brummen. In april wist hij de eerste prijs Dans binnen te halen tijdens de voorronde van Kunstbende Gelderland. Vervolgens wist hij tijdens de landelijke finale in Amsterdam de tweede prijs te bemachtigen. Kom dit aanstormende talent bewonderen op 4 september!

Lees meer

Deltatune

IMG 1442

Deltatune (Pierre Estourgie) en Jeroen Glas tonen een audiovisuele installatie dat ontstaan is in samenwerking met glaskunstenaar Frederik Rombach. Het resultaat: glasgeblazen klank-objecten, LoFi videos en (akoestische) elektronische muziek.

Lees meer

Dik en PierEen interactief liedjesprogramma, vertolkt door twee echte muzikale vrienden. Dik en Pier hebben zich laten inspireren door het muzikale repertoire van Tom Waits en tekstueel door de prachtige kindergedichtenbundels van Theo Olthuis (bekend van o.m. Sesamstraat en Klokhuis).

Lees meer

Dirk & Caroline

Caroline Rutten Dirk Overbeek foto Isabelle Renate la Poutré 768x482

Caroline Rutten won het 35e Concours de la Chanson Alliance Française. Samen met Dirk Overbeek – op accordeon – brengt ze klassieke en eigentijdse Franse chansons ten gehore. Van romantische ballads tot nummers waarop flink gedanst kan worden.

Lees meer

DUFFHUES

Duffhues foto Sandra Leijtens

De singer-songwriter van het stevige soort, met wortels in de stevige muziekgenres. Hij speelt geen lieve liedjes, maar slaat het publiek om de oren met moordballades, verknipte blues, mystery songs en overpeinzende folk. "De luisteraar wordt Duffhues’ eigen schemer-wereld ingezogen, of die van een rechercheur met een roeping voor moordzaken en alcohol. Beklemmend zonder knipoog." , OOR Magazine.

Lees meer

Eef Veldkamp - Hyper Souvenirs (geannuleerd)Als kunstenaar en docent aan ArtEZ University of the Arts onderzoekt Eef Veldkamp (1993) vormen van interventie op de status quo. Hoe kunnen we de alledaagsheid van onrecht, uitbuiting en ongelijkheid open wrikken?

Lees meer

Emile Lagarde

Emile Lagarde 2 min

Emile Lagarde ruilde zijn stadse appartement in voor een eenvoudige yurt in de natuur. Zijn elektronische muziek, die hij produceerde als Sun Shy Boy veranderde geleidelijk mee naar een hypnotiserende akoestische sound met eigenzinnige en persoonlijke teksten over 'verlies' en 'het zoeken naar verbinding'.

Lees meer

Eric MartijnEric Martijn incorporeert in zijn werk de natuurkrachten: lucht, water en beweging. De twee grote fonteinen die hij presenteert, Cosmas & Damian, fungeren als het ware als beademingsapparatuur voor de samenleving - in de vorm van kunst, bedachtzaam, groots en monumentaal.

Lees meer

Farida Laan

Farida Laan fotograaf Anne van Zantwijk vierkant

Farida Laan was kort danser en lang kunstenaar. Totdat het statische karakter van papier en canvas, en de beslotenheid van haar atelier haar danig de keel uithingen. Ze zegde haar atelier op, gooide schilderijen weg. Nu brengt ze haar absurdistische universum op het podium.

Lees meer

Firma Frictie - ‘Kan het wat stiller’

Kan het wat stiller FIRMA FRICTIE liggend door Liza Kollau min

Met een goede dosis zelfspot en zonder zichzelf te sparen gaan theatermakers Stella en Lusanne op stilteretraite. Samen met ene Simon, die zij ook nog nooit hebben ontmoet, even weg van de wereld die weer op volle toeren draait. Op zoek naar de magie van stilte. Maar in plaats van rustig en ontprikkelt, worden ze ongemakkelijk, doodsbang en compleet gek. Voor Stella en Lusanne genoeg reden om de hele ervaring met jou nog eens dunnetjes over te doen.

Lees meer

Garden In Gloom

Garden in Gloom Winand Derks van de Ven 1

Het duo Imke Loeffen en Mariska Petrovic eert helden en heldinnen uit de country, folk en bluegrass en voegt hier eigen verhalende songs aan toe. Gespeeld met banjo, gitaar en mandoline en met veel gevoel voor harmonie vervlechten hun stemmen en snaarinstrumenten met elkaar in ongecompliceerde, akoestische liedjes over het leven: bitterzoet, maar o zo mooi.

Lees meer

GeezerBeeMisschien ken je hem nog van rocktrio Chishango. Inmiddels gaat hij solo, verving zijn elektrische gitaar voor akoestisch, en vond meer

ruimte voor melodie en subtiliteit. Zijn songs doen denken aan het vroegere werk van Radiohead met hier en daar een vleugje Jeff Buckley.

Lees meer

Isolde Venrooy - OBSERVER

ISOLDE VENROOY KIJKGEREEDSCHAP foto vierkant

Isolde stelt mensen in staat hun omgeving op een andere manier te ervaren, met enorme cirkelvormige canvaskleden met kleine ronde uitsnijdingen. Het werk OBSERVER kreeg vorm toen ze fundamenteel aan het nadenken was over onze manier van waarnemen en het verschil tussen een staande en liggende waarneming.

Lees meer

Jakob van Klinken

Jakob van Klinken onderzoekt hoe verlangen onze omgeving vormgeeft. Hij focust zich hierbij op de omgeving van de tuin. In gedetailleerde karton installaties, videowerk en collages poogt hij de verlangen in de objecten om ons heen bloot te leggen. Hij vraagt: is het mogelijk om een tuinobject te zien als een assemblage van verlangens, beloftes en frustraties?

Lees meer

Lola Bezemer

In 'Soft Partition' speelt Lola Bezemer een perceptie van de publieke ruimte. Twee performers dragen een groot scherm van textiel van locatie naar locatie om op verschillende manieren een interactie aan te gaan met het publiek. Het textiel transformeert van een roterende draaideur in een omhullend cocon; van een strak gespannen scherm in een wapperend doek; en van een meterslang object in een opgerold pakket.

Lees meer

Lotte VelvetLotte Velvet won in 2020 met haar voorstelling ‘Ondergrond’ de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In deze dystopische cabaretvoorstelling verbreekt zij haar relatie met de wereld. Maar zat de wereld überhaupt op haar te wachten? Door middel van muziek, poëzie en grappige scènes geeft zij een stem aan mensen die ook worstelen met de wereld en controle proberen te houden over de huidige veranderende omstandigheden.

Lees meer

Luan Buleshkaj

Luan Buleshkaj Leeuwenkind foto Anne van Zantwijk vierkant

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. De Albanese Amsterdammer maakte aanvankelijk vooral naam als battlerapper.

Lees meer

Marlene Klodwig - Einmannzelt


Een one-man-party vieren die beter is dan elk feestje waar je ooit bent geweest, je bed als je beste vriend zien, genieten van rust om je heen, onrust in je omdat je toch sociale verplichtingen hebt, jezelf dwingen om contact met de buitenwereld op te nemen, eenzaam in je dagboek schrijven.

Lees meer

Menzo Kirzc

Menzo Kirzc Leontien Allemeersch

In zijn voorstelling 'Onduidelijke correspondenties' haalt acteur en theatermaker Menzo Kircz dingen uit elkaar, om te snappen hoe de wereld in elkaar zit. Eerder deze zomer regisseerde hij de 'De Koning Eet...' bij Het Zuidelijk Toneel en maakte hij samen met Ali Can Ünal 'Faun' voor het Amsterdamse Bostheater.
LET OP: plek voor maximaal 10 personen per voorstelling! 

Lees meer

MiLa

MiLa foto

Binnen de muren van Cultuur Spinnerij De Vasim werden tijden de lockdowns Electro beats omgezet in meertalige New Wave tunes. Het elektronische newwave duo MiLa combineert een betoverende stem met pakkende melodieën, zoet en stout. Met nummers als 'FITGIRL', 'Naar de Klote' en hun cover van 'Grauzone’s Eisbär' een genot om te zien en te horen.

Lees meer

Muziektheatercollectief Mynx - The Human

AtelierAct Muziektheatercollectief Mynx THE HUMAN vierkant

Het ademt. Het voelt. Het bestaat. Het denkt. Maar zonder oordeel. Het kent geen oordeel. Het kent alleen wat het op dit moment meemaakt. Een ontmoeting tussen een mens en een wezen. Het wezen heeft geen naam, komt nergens vandaan en kent niemand. De mens probeert het wezen te vatten maar kan zijn antwoorden niet begrijpen.

Lees meer

Nana M. Rose + violiste

Nana M. Rose Sweet Honey by Felt Cute Photo

Nana M. Rose is "a stand out star in the night sky of music", 1883 Magazine. Meeslependezoals Adèle, maar met een dromerige, filmische touch die doet denken aan Lana del Rey. Misschien heb je haar al een keer voorbij horen komen op 3FM en Radio 2.

Lees meer

notjohn

 
We zijn niemand, de nullen, een fictief collectief, een multifunctionele naam voor iedereen. notjohn nodigt jou uit om vanuit je eigen verbeelding de ruimte van de Waaloever te ontdekken. Alle aanwezigen zijn uitgenodigd de ruimte te betrekken en met speciaal tekengereedschap een werk te maken dat op een organische manier ontstaat. Het gereedschap schrijft met zand zoals een pen. Kom kijken hoe het werk zich voltrekt of laat een indruk achter door zelf aan de slag te gaan.

Lees meer

O.C. Hooymeijer

O.C. Hooymeijer foto1 web

O.C. Hooymeijer (Vlaardingen, 1958) schrijft en vertelt, met als uitgangspunt zijn niet-bestaande vogels én de echte natuur. Zijn boek ‘De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’ stond in 2019 op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs. In 2021 won hij de Gerrit Benner prijs, de tweejaarlijkse kunstprijs van de provincie Friesland.

Lees meer

Ragazzi Quintet

Ragazzi1

Ragazzi Quintet is een strijkkwintet van vijf jonge instrumentalisten en componisten. Met roots in de klassieke muziek zoeken ze de grenzen op van nieuwe stijlen. Vol vuur strijken ze zowat de splinters van hun instrumenten. Maak je op voor een potje Champions League strijkcapriolen! Onlangs speelden ze nog op het Amsterdamse Grachtenfestival.

Lees meer

Seine - Litanie

AtelierAct Litanie Seine foto web

In 'Litanie' verbindt Naomi Seine haar eigen leven met het werk van Jacques Brel. De solovoorstelling schetst een openhartig en persoonlijk relaas van een jongvolwassene. De originele bewerkingen van Brels chansons schetsen zowel vocaal als instrumentaal een invoelbaar portret.

Lees meer

Tappin It Collective - Irma

Tappin_it_collective_-_WEB.jpg

De voorstelling 'IRMA' is een muzikale dansperformance over de veranderende vormen van communicatie en taal in onze moderne (pandemische) wereld. Gewapend met tapschoenen, synthesizer, saxofoon, stemmen, handen en lichaam - verkennen twee performers de grenzen van communicatie en gaan op zoek naar een taal die iedereen en niemand spreekt tegelijk.

Lees meer

Theatergroep Het Schort - Koffie, Kaat!

AtelierAct Theatergroep Het Schort Koffie Kaat vierkant

In de voorstelling 'KOFFIE, KAAT!' wonen de vier zussen Kaat, Leen, Door en Zus in een afgelegen boerderij en hebben amper contact met de buitenwereld. Naast de werkzaamheden op het land en het verzorgen van de dieren, verdoen ze hun tijd met koffie drinken, breien en nachtelijke bezoekjes aan de knecht die op de zolderkamer woont.Op een avond uit Kaat haar ontevredenheid over de dagelijkse beslommeringen met als gevolg dat haar zussen enigszins in paniek raken. Als dan ook nog blijkt dat Kaat vaker dan afgesproken de knecht bezoekt en verliefd op hem is, worden er drastische maatregelen getroffen.

Lees meer

Trace Collective

In een open landschap vinden twee verslagen vogels elkaar nadat zij  uit de lucht zijn gevallen. De afstand tussen hen creëert nieuwsgierigheid, herkenning, behoefte aan gezelschap en hoop dat ze niet alleen zijn. Maar wat gebeurt er als ze eenmaal elkaar gevonden hebben?

Lees meer

Wandeloogst

Wandeloogst

Wie nieuwsgierig is naar het brede assortiment van supermarkt 'de aarde' kan mee op stap met Wandeloogst; Een wandeling/workshop over eetbare planten, proeven en bereiden. Ga terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars, toen het winkelwagentje een rieten mandje was en het eten gewoon op straat groeide. Een bijzondere wandeling met een smakelijk oogst.
Aanvang: 10:00 | Locatie: Doornikshof

Lees meer