2018 rocco
2018 ariah
2018 LAVALU

NIUK - Tik talk


 
Tik talk is een choreografie over de gevolgen van industrialisatie voor landbouw én persoonlijke contacten. Met een moderne danstaal, beïnvloed door Litouwse landbouwtradities, bespreekt NIUK in Tik talk het belang van geduld, inspanning en gemeenschapsgevoel. Want vaak is iets meer waard, als iemand er tijd en aandacht aan besteedt.
 
NIUK bestaat uit Niels Claes en Gintarė Marija Ščavinskaitė. Gintarė behaalde haar bachelor danspedagogie en choreografie aan de VIKO Universiteit in Vilnius, Litouwen in 2013. Daarna werkte zij voor het Litouwse dansgezelschap AURA, en danste daar in choreografieën van onder anderen Samuel Mathieu, Pia Holden en Paul Hess.
 
Niels Claes studeerde af aan Fontys Dance Acadamy als uitvoerend danser. Hij werkte voor de dansgezelschappen Project Sally Maastricht, Dansgroep Amsterdam, Polish Dance Theatre en AURA. Ook danste hij in choreografieën van onder anderen Andonis Foniadakis en Jo Stromgren. Als choreograaf maakte hij de voorstellingen Maathai (2013) voor Polish Dance Theatre en Dorst (2016) voor AURA.
 
Choreografie en dans: Gintarė Marija Ščavinskaitė en Niels Claes
Muziek: Antanas Stankevičius


10 september 
Doornikse Natuurakkers, via de parkeerplaats aan de Vossenpelssestraat - recht tegenover Kunst en Koken, of het struinpad aan het einde van Doornik, evenwijdig aan Waaldijk | veldschuur
14.30, 15.30 & 16.30 uur (20 minuten)

Loading script and Flickr images