2018 SKANDALISIDANCE
2018 YILDIZ GIES
2018 ERIK VAN OS

Ga mee op Expeditie Noord!

Expeditie Noord boot 700

Voor de derde editie van Expeditie Noord brachten Maaike Jaspers en Pim Steinmann de Spiegelwaal in kaart. Ze gingen op ontdekkingstocht op en om het water, en verzamelden audiofragmenten: geluiden, verhalen, ontmoetingen, waarnemingen en gedachten. Gekoppeld aan de audiofragmenten maakten zij tekeningen op locatie.

Aan de hand van onderstaande plattegrond kun je me op expeditie. Elk nummer is gekoppeld aan een audiofragment en een tekening. Alle audiofragmenten en tekeningen vind je in de spelertjes onder de plattegrond.

Expeditie Noord 2018 kaart 700

Expeditie Noord
Expeditie Noord is het residentieprogramma van Festival De Oversteek. Jaarlijks gaan twee beeldend kunstenaars aan de slag met nieuw werk op locatie in Nijmegen-Noord. Hierbij laten zij zich inspireren door de aanwezige natuur en cultuurhistorie. Met Expeditie Noord wil Festival De Oversteek het dynamische rivierenlandschap van Nijmegen-Noord gebruiken als decor en podium voor beeldende kunsten. Het eindresultaat van het werkproces van kunstenaars belicht het landschap op kunstzinnige wijze, en nodigt publiek uit met nieuwe ogen naar de omgeving te kijken.
In 2018 is de derde editie van Expeditie Noord. In 2016 stippelden Eva Olthof en Michiel Huijben een interactieve performancewandeling uit over eiland Veur-Lent, in 2017 deden Dorien de Wit en Isolde Venrooy dit.
Alle kunstenaars van Expeditie Noord documenteren hun wandelingen. Ze maken notities, foto’s en video’s van hun werkproces en de uitvoering ervan. Door de documentatie blijft het werk ook na Festival De Oversteek beschikbaar, en ontstaat een duurzaam naslagwerk over de ontplooiing van het Rivierpark.

Loading script and Flickr images