2018 irrational library
2018 alper kekec
2018 greypants

Editie West zit erop; op naar editie Oost op 9 september

De Oversteek West 08 700
Foto: Medina Resic

Zondag 2 september was een zonovergoten editie West van de tiende editie van Festival De Oversteek. We sneden onze goed gevulde verjaardagstaart aan met een feestelijke bloemenregen van het Lentse initiatief Blossum op Hof van Holland/Art Laboratory. Vervolgens doken jullie met honderden tegelijkertijd de zonovergoten polder in voor meer dan dertig acts op vijftien locaties. Heb je het gemist of snak je naar meer? Aanstaande zondag is editie Oost. Koop je tickets online voor € 15,-.

Highlights editie West
Vijf groepen dans- en theatermakers van Atelier TAW presenteerden korte voorstellingen die zij de afgelopen maanden speciaal op locatie maakten: op een Waalstrandje tegenover de Honig, bij de trappen van Brug De Oversteek, onder de Zaligebrug, in een kersenboomgaard en in een botenloods. Beeldend kunstenaars Maaike Jaspers en Pim Steinmann namen jullie mee op Expeditie Noord naar een verlaten eilandje middenin de Spiegelwaal. Ook bijzonder waren de voorstellingen in Fort Beneden Lent. Rocco Ostermann las er voor uit zijn debuutroman, en speelde er passende liedjes bij. Sinan Arat & Alper Kekec bliezen met riet- en bamboefluit eeuwenoude muziektradities opnieuw tot leven in Historische Tuinderij Warmoes. Ook de gelauwerde auteur Tjitske Jansen droeg daar voor uit eigen werk, begeleid door violist Jasper le Clercq. Kids beleefden de avonturen van Boer Boris als nooit tevoren tijdens het optreden van geestelijk vaders Ted van Lieshout & Philip Hopman.

Zondag 9 september: editie Oost
Ook een beetje verdrietig dat editie West alweer voorbij is? Binnenkort droog je hier je tranen met een fraaie fotocollectie. Ultieme troost biedt natuurlijk editie Oost aanstaande zondag met opnieuw ruim dertig acts en voorstellingen op zo'n vijftien locaties, dit keer oostelijk van de Waalbrug. Koop je tickets online en tot zondag!