2018 irrational library
2018 alper kekec
2018 greypants

Jubilerend Festival De Oversteek trekt recordaantal bezoekers

20180909 Festival De Oversteek Lavalu Geert Oldenmenger 01 klein 700
Foto: Geert Oldenmenger

Festival De Oversteek 2018 zit erop! Nog nooit verwelkomden we meer bezoekers dan deze feestelijke tiende festivaleditie. Zondagmiddag 2 en 9 september staken ruim duizend bezoekers over voor muziek, dans, literatuur, beeldende kunst en meer op spannende plekken aan de Waal in Nijmegen-Noord. Dank voor jullie komst! We zien jullie graag opnieuw terug tijdens de elfde editie van Festival De Oversteek op zondagmiddag 1 en 8 september 2019. Tot #FOS19!

Editie Oost
Zondag 9 september trakteerden we voor de tweede zondag op rij op ruim dertig voorstellingen op zo’n vijftien groene en sfeervolle locaties, dit keer oostelijk van de Waalbrug. We trapten af met een prachtig verstild optreden van één van de hoogtepunten uit ons festivalverleden: LAVALU. Hierna trokken jullie opnieuw met honderden tegelijkertijd de polder in, om te genieten van dans aan de dijk, theater in boomgaarden, muziek op natuurakkers en nog veel meer.

Highlights
Eén van de hoogtepunten uit de overvolle verjaardagstaart van editie Oost was natuurlijk Alex Roeka. De singer-songwriter overtuigt al twee decennia met beeldende, poëtische teksten en krachtig spel. Ook bijzonder én feestelijk was het energieke optreden van Folk Road Show in Boomgaard Smitjesland. Het internationaal folkgezelschap speelde letterlijk de appels uit de bomen. Fusus rekte in LuilekkerLent de grenzen van slagwerk op, gelegenheidsduo Loes Wijnbergen (bekend van Clean Pete) en vriendin Lea Kliphuis (ook wel de Dolly Parton van Nijmegen genoemd) zongen de countrysterren van de hemel in Café Eten en Drinken Lent.

Dans, theater, beeldende kunst
Opnieuw presenteerden vijf (groepen) dans- en theatermakers uit heel Nederland voor Atelier TAW nieuw werk dat ze de afgelopen maanden op locatie maakten in Nijmegen-Noord. Alle voorstellingen waren nooit eerder te zien. Er waren voorstellingen op een waalstrandje en aan de dukdalven aan de Waal, op de Doornikse Natuurakkers, op het terras voor Stroom en in het Bastion. In het Bastion was ook een video-installatie te zien van Maaike Jaspers en Pim Steinmann. Het was het sluitstuk van Expeditie Noord: ons jaarlijks residentieprogramma voor beeldend kunstenaars, dat dit jaar bestond uit een onderzoek naar de toepassingen en manieren van waarnemen in het Rivierenpark.

Festival De Oversteek 2019
Ook in 2019 steken we opnieuw over voor een broodnodige portie muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunt op spannende plekken aan de Waal in Nijmegen-Noord. Schrijf alvast op in je agenda: #FOS19 is op zondagmiddag 1 en 8 september. Op de hoogte blijven van alle updates? Zet jezelf alvast op aanwezig in het Facebookevenement: zowel dat van editie West op 1 september als editie Oost op 8 september. Tot volgend jaar!