2018 loes en lea
2018 EVA VAN PELT
2018 AAPJESCOLLECTIVE

Praktische informatie

Praktisch 700
Foto: Heyta Melssen

PROGRAMMA
Festival De Oversteek 2018 vindt 2 september plaats van 13.00 tot 17.30 uur, en 9 september van 12.30 tot 18.15 uur. Beide dagen zijn er zo’n vijfentwintig acts en voorstellingen op tien tot vijftien locaties. Let op: het is niet mogelijk en ook niet de bedoeling om alle voorstellingen te zien. We bieden een ruim aanbod zodat je zelf een leuke route kunt uitstippelen door de polder. Laat je verrassen door onbekende voorstellingen en locaties. Als je het rustig aan doet, kun je ieder uur een voorstelling zien. Een gemiddelde festivalbezoeker ziet per dag zo'n vijf tot acht programma's.

Festival De Oversteek daagt je uit zelf je route te bepalen tussen de verschillende locaties. Hoe ga je te werk? Simpel. Begin bij het programma en kies één of meerdere acts of locaties uit die je in ieder geval wilt bezoeken. Kijk vervolgens op de kaart en het blokkenschema welke locaties en programma-onderdelen in de buurt liggen, en stippel je eigen route uit.

Let op: wil je een bepaalde voorstelling graag zien? Kom dan op tijd! Na aanvang van de dans- en theatervoorstellingen is geen toegang meer. Voor de muziekvoorstellingen is het deurbeleid minder stringent.

TICKETS
Met een dagkaart à € 15,- krijg je toegang tot alle locaties en programma’s per zondag. Er zijn geen kaartjes te koop voor losse voorstellingen. Er is ook een passe-partout à € 25,- waarmee je toegang krijgt tot alle programma’s op beide zondagen. Het jubelboek kost een tientje. Inclusief passe-partout koop je het boek met € 2,50 korting. Voor een volledig overzicht: zie onze ticketpagina.

Tickets koop je goedkoop en gemakkelijk online. Op vertoon van je ticket (uitgeprint of op je telefoon) ontvang je op iedere willekeurige festivallocatie een festivalbandje dat toegang geeft tot alle locaties en programma's op die dag. Bij Hof van Holland en Historische Tuinderij Warmoes (2 september) en Stroom (9 september) zijn ook fysiek tickets te koop, deze zijn € 5,- duurder dan online. Let op: er is geen PIN aanwezig op locatie, graag zo gepast mogelijk betalen.

CENTRALE FESTIVALLOCATIES
Bezoek beide festivaldagen vanaf 12.00 uur onze centrale festivallocaties: Hof van Holland en Historische Tuinderij Warmoes (zondag 2 september) en Stroom (zondag 9 september). Hier vind je de kaartverkoop en de informatiebalie. Ook plof je er neer voor een lekker hapje of drankje.

BEREIKBAARHEID
De verschillende locaties van Festival De Oversteek liggen op diverse afstanden van elkaar, variërend van een minuutje lopen tot vijftien minuten fietsen. Een bezoek aan Festival De Oversteek is hierdoor een heerlijke wandeling of fietstocht door een prachtig rivierenlandschap. Houd wel rekening met de afstanden; hoe meer je onderweg bent, hoe minder programma's je ziet. Ga je graag naar zoveel mogelijk voorstellingen? Kies dan voor een aantal locaties op loopafstand van elkaar. Houd je meer van avontuur? Spring dan op je fiets en ga op ontdekkingstocht langs bijzondere uithoeken van het festivalgebied.

TREIN, AUTO, FIETS, BENENWAGEN
Er zijn verschillende manieren om naar Festival De Overteek te komen, en je tijdens het festival voort te bewegen:

Trein
Vanuit treinstation Nijmegen Lent loop je 2 september via de Zaligestraat, en 9 september via de Laauwikstraat binnen 15 minuten naar de meeste festivallocaties.

Auto
Bij vrijwel alle festivallocaties kun je gratis je auto parkeren. Parkeer bij voorkeur op een centrale plaats en ga te voet verder. Let op: Nijmegen-Noord is volop in ontwikkeling; vertrouw niet te veel op je GPS, en laat je leiden door verkeersborden en fysieke aanwijzingen onderweg.

Fiets
De beste manier om naar Festival De Oversteek te komen én tijdens het festival een goede vriend, is de fiets. Vanuit Nijmegen heb je maar liefst de keuze uit drie bruggen om naar het festival te komen. Op 2 september brengt De Oversteek je in het hart van het festivalgebied. Een week later pak je het beste de Waalbrug. Ook vanaf de snelbinder naast de spoorbrug zijn alle festivallocaties goed te bereiken.

Er zijn OV-fietsen te huur op station Nijmegen voor € 3,85 per dag. Vanuit station Nijmegen fiets je via de snelbinder binnen vijftien minuten naar de meeste locaties in het festivalgebied. Om een OV-fiets te kunnen huren, heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig en moet je jezelf registreren. Lees hier meer over hoe de OV-fiets werkt.

Benenwagen
Met de benenwagen Festival De Oversteek bezoeken kan uitstekend, houd er alleen wel rekening mee dat je een tijdje onderweg bent om het programma op verder weg gelegen locaties te bereiken.

ETEN EN DRINKEN
2 September

Op de centrale festivallocaties Hof van Holland en Historische Tuinderij Warmoes kun je terecht voor een hapje en drankje, vaak uit eigen tuin en boomgaard. Voor een goed glas wijn en bijpassende borrelhapjes meer je aan op het buitenterras van Koken aan de Waal.

9 september
Drie locaties zijn horecagelegenheden. Hier kun je terecht voor een lunch, borrel of diner: Café Eten en Drinken Lent, Grand Café Liz en Stroom.

Let op: op veel locaties is geen PIN aanwezig op locatie, graag zo gepast mogelijk betalen.

VRAGEN?
Heb je nog vragen over je bezoek aan Festival De Oversteek? Stuur dan een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of een chatbericht via Facebook. Veel plezier op #FOS18!