Support ons!

Wordvriend 700
Foto: Willem Melssen

Festival De Oversteek gebruikt al tien jaar lang het bruisende en dynamische rivierenlandschap van Nijmegen-Noord als podium én inspiratiebron. We nodigen jaarlijks tientallen jonge, enthousiaste en talentvolle dansers, theatermakers en beeldend kunstenaars uit om zich te laten inspireren door bijzondere natuur en cultuurhistorie op groene en sfeervolle locaties. Dit doen we mede met financiële steun van publieke fondsen als gemeente Nijmegen en provincie Gelderland. Om ook de komende jaren nieuwe producties mogelijk te kunnen maken, is aanvullende support nodig. Help jij de ideeën van nieuw talent een podium te geven? Steun ons en This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. van Festival De Oversteek!

Draag bij aan de ontwikkeling van nieuw talent
Met je gift maken we nieuwe producties mogelijk op het gebied van dans, theater en beeldende kunst. We gebruiken je financiële bijdrage als werkbudget, en om te voorzien in productie- en reiskosten. Je gift komt dus direct ten goede aan de artiesten en kunstenaars. Festival De Oversteek werkt graag met jonge en talentvolle makers. Als supporter draag je zo ook bij aan de ontwikkeling van hét kunsttalent van vandaag.

Wat krijg je er nog meer voor terug?
- Als welkomstgeschenk het jubelboek dat we in 2018 uitgaven ter ere van ons tienjarig bestaan. Hierin vind je bijzondere portretten in woord en beeld van bewoners, medewerkers, artiesten en een greep uit het rijke fotoarchief van het festival;
- Een dagticket naar keuze à € 19,- voor editie Oost of editie West van Festival De Oversteek 2019;
- We nodigen supporters één keer per jaar uit voor een exclusief evenement, bijvoorbeeld een bezoek aan een try-out of doorloop van een nieuwe productie. Of wat dacht je van een wandeling langs nieuwe locaties voorafgaand aan het festival, afgesloten door een gezamenlijke borrel?
- Supporters ontvangen op onregelmatige basis een nieuwsbrief met daarin alle actualiteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur in Nijmegen-Noord.

Hoe werkt het?
Je bent al supporter vanaf € 50,- per jaar. Meer geven? Dat kan natuurlijk ook. Sluit je aan als supporter door een mailtje te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Bedrijven en grote giften
Ben je een bedrijf of particulier, draag je kunst, cultuur, natuurbeleving en talentontwikkeling een warm hart toe, en steun je ons graag met een grotere gift? Informeer naar de mogelijkheden: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. We zoeken graag naar een promotionele en inhoudelijke samenwerking. Denk bijvoorbeeld aan naamsvermelding op promotiemiddelen, of zichtbaarheid tijdens het festival. Ook speciale programma's op maat voor personeelsleden en zakelijke contacten zijn mogelijk. Omdat Festival De Oversteek een culturele ANBI is, zijn giften in veel gevallen fiscaal aftrekbaar. Het belastingvoordeel is nog aantrekkelijker wanneer een gift voor vijf jaar wordt vastgelegd in een overeenkomst met Festival De Oversteek.

Dans, theater en beeldende kunst
Steun van onze supporters gebruiken voor twee van onze programma’s: Atelier TAW en Expeditie Noord. Atelier TAW is onze werkplaats voor dans en theater. Jonge, ambitieuze en talentvolle makers uit heel Nederland maken voor ons op locatie in Nijmegen-Noord een nieuwe voorstelling. Expeditie Noord is een speciaal residentieprogramma waarbij we twee beeldend kunstenaars uitnodigen om voorafgaand aan Festival De Oversteek, nieuw werk te maken op locatie en dit te presenteren tijdens het festival.

Dank!
Als supporter van Festival De Oversteek maak je nieuwe producties mogelijk op het gebied van dans, theater en beeldende kunt en draag je bij aan de ontwikkeling van nieuw talent. Ook help je ons om aan jaarlijks aan heel Nederland de unieke mogelijkheden van Nijmegen-Noord als decor voor podiumkunsten te laten zien. Wij van Festival De Oversteek, maar ook vele kunstenaars en artiesten die staan te springen om aan de slag te gaan met nieuw werk, danken je bij voorbaat hartelijk voor je steun.