fbpx

Fabrikaat/Hof van Holland

Oosterhoutsedijk 88

Aan de rand van ontwikkelgebied Nijmegen-Noord bevindt zich een stuk land waar het agrarische verleden van deze streek nog voelbaar is: een woonboerderij omringd door tuinen en een boomgaard, op tien minuten fietsafstand van het centrum van Nijmegen. Ook deze omgeving ondergaat de komende jaren een transformatie; in totaal worden er 12.000 woningen gebouwd. Juist in deze tussentijdse fase is Fabrikaat neergestreken op deze plek om, samen met kunstenaars, onderzoekers, bewoners en publiek de bestaande eigenschappen van dit gebied zichtbaar te maken en inzichten te geven over hoe we deze op een nieuwe manier kunnen inzetten in de ontwikkeling van een duurzame en leefbare omgeving.

De bijzondere boomgaard achter de boerderijwoning is in beheer van stichting Co-bomen, die vergeten boomgaarden in Nijmegen-Noord beheert en behoudt, en er samen met bewoners de vruchten van plukt.

Praktisch
- De makkelijkste manier om naar Fabrikaat/Hof van Holland te komen is te voet of te fiets. De locatie is goed bereikbaar via Brug De Oversteek.
- Kom je met de auto? Je kunt die gratis parkeren bij de locatie aan de Oosterhoutsedijk.
- Op locatie kun je pinnen.


ZATERDAG 31 AUGUSTUS | TICKETS
Terrein open: 19.30 uur, Aanvang programma: 20.00 uur

Teddy's Last Ride - The Others
Elektronisch pop-spektakel van Gronings performing arts collectief. Met buitenaardse zang, videoprojecties, dance en club beats. Over menselijkheid en het belang van donkere ruimtes.
20.30-21.15 uur

45acidbabies
Electropunk en glittergarage, vol geraas en gerel. Speeldoosmelodieën op vervormde gitaren, knalharde punk en slicke surfrockers met een laagje Tarantino.
22.00-23.00 uur

Expeditie Noord
Rondom Fabrikaat/Hof van Holland verrijst de komende jaren een complete nieuwbouwwijk. Expeditie Noord biedt je alvast een kijkje in deze verstedelijkte, betonnen toekomst. Ga in gesprek met kunstwerken van Anan Striker, Barbara Walbrun, Caz Egelie, Meg Forsyth en Nikki Selser, en bezoek diverse installaties, waaronder van Lucas Sloot.
20.00 & 21.30 uur (30 minuten)

DJ Ralph Cunt draait tussen de acts door en na afloop. Ook zijn er diverse verrassingsacts.


ZONDAG 1 SEPTEMBER | TICKETS

o.s.h.u.n.m.a.r.e.
Met in de ene hand een microfoon en in de andere een Maschine, maakt o.s.h.u.n.m.a.r.e. melancholische electronica met zoete uitstapjes naar triphop en braindance.
16.00 & 17.00 uur (30 minuten)

Beleef de Natuur
Ga op zoek naar bijzondere planten tijdens een avontuurlijke struinspeurtocht langs de Waal en bouw mee aan een kunstwerk op een Waalstrand: een heus LENTmark.
13.30 & 15.00 uur (60 minuten)

Expeditie Noord
Expeditie Noord biedt je alvast een kijkje in de verstedelijkte, betonnen toekomst van de Waalsprong. Ga in gesprek met een kunstwerk en bezoek diverse installaties.
15.30 & 17.30 uur (30 minuten)

Nowah Kater - BLAASKAKEN
Performatieve installatie
14.30 & 16.30 uur (30 minuten)


ZATERDAG 7 SEPTEMBER | TICKETS
Terrein open: 19.30 uur, Aanvang programma: 20.00 uur

Gummbah & Leonard Bedaux Cinema - Sexboerderij 't Gouden Kalf
Een overrompelend multimediaspektakel waarin literatuur en cinema een absurd verbond sluiten en zo adembenemende inzichten bieden in het menselijk leven.
20.30-21.15 uur

NEON – Körper
Performanceduo NEON presenteert de dansperformance Körper. De Volkskrant: 'Met een indrukwekkende krachtsinspanning laat NEON zien hoe de mens vastloopt in het kapitalisme.' ****
22.00-22.30 uur

Expeditie Noord
Rondom Art Laboratory/Hof van Holland verrijst de komende jaren een complete nieuwbouwwijk. Expeditie Noord biedt je alvast een kijkje in deze verstedelijkte, betonnen toekomst. Ga in gesprek met kunstwerken van Anan Striker, Barbara Walbrun, Caz Egelie, Meg Forsyth en Nikki Selser, en bezoek diverse installaties, waaronder van Lucas Sloot.
20.00 & 21.30 uur (30 minuten)

DJ Ralph Cunt draait tussen de acts door en na afloop. Ook zijn er diverse verrassingsacts.