fbpx

Café De Zon

Oosterhoutsedijk 16

Café De Zon is één van de oudste café's aan de noordzijde van de Waal bij Nijmegen. Sinds 1912 is er in het pand al een kroeg gevestigd. Het café wordt sinds jaar en dag bestierd door de familie Jacobs. Henk Jacobs, overleden in november 2018, is de naamgever van de Schuur van Henk, gelegen naast het café, en het Henk Jacobspad; een fraai wandelpad over eiland Veur-Lent.

Recht tegenover Café De Zon ligt de Veerdam, waar tot de opening van de Waalbrug in 1936 de gierpont Zeldenrust de oversteek maakte naar Nijmegen. De Veerdam biedt een prachtig uitzicht over de binnenstad van Nijmegen. Nescio dichtte er al over in De uitvreter: 'Het water stroomde maar, de zon scheen er maar in, honderd, duizend, honderdduizend maal. Voor twee duizend jaar scheen de zon er al in en stroomde het water maar. God weet hoe lang al.'

ZONDAG 7 SEPTEMBER
Frank Antonie van Alphen
Aan de Veerdam vertelt Frank Antonie van Alphen over de Kaaisjouwers, de roemruchte dokwerkers van de Nijmeegse benedenstad. Als de waterstand het toelaat, meert de historiche coaster De Zeester ook aan.
13.30, 15.00 & 16.00 uur (30 minuten)