fbpx

Praktische informatie

PROGRAMMA

Lees voor je bezoek de praktische handleiding: how to Oversteek - editie West.

Zaterdag 31 augustus en 7 september

Het programma op beide zaterdagavonden is in de oude, karakteristieke boerderij aan de Oosterhoutsedijk 88: Fabrikaat/Hof van Holland. Het terrein gaat om 19.30 uur open, aanvang programma is 20.00 uur. Omdat er beperkt parkeergelegenheid is voor auto's raden we je aan met de fiets te komen. Je kunt pinnen op locatie.

Zondag 1 en 8 september
Het programma op beide zondagen vindt plaats van 12.30 tot 18.00 uur. Beide dagen zijn er zo’n vijfentwintig acts en voorstellingen op tien tot vijftien locaties. Let op: het is niet mogelijk en ook niet de bedoeling om alle voorstellingen te zien. We bieden een ruim aanbod zodat je zelf een leuke route kunt uitstippelen door de polder. Laat je verrassen door onbekende voorstellingen en locaties. Als je het rustig aan doet, kun je ieder uur een voorstelling zien. Een gemiddelde festivalbezoeker ziet per dag zo'n vijf programma's.

Festival De Oversteek daagt je uit zelf je route te bepalen tussen de verschillende locaties. Hoe ga je te werk? Simpel. Begin bij het programma en kies één of meerdere acts of locaties uit die je in ieder geval wilt bezoeken. Kijk vervolgens op de kaart en het blokkenschema welke locaties en programma-onderdelen in de buurt liggen, en stippel je eigen route uit.

Let op: wil je een bepaalde voorstelling graag zien? Kom dan op tijd! Na aanvang van de dans- en theatervoorstellingen is geen toegang meer. Voor de muziekvoorstellingen is het deurbeleid minder stringent.

 

Tickets

Je bezoekt het festival met een dagticket of weekender. Er zijn geen tickets voor aparte voorstelling. Een dagticket voor het zaterdagprogramma kost € 12,50, dat voor het zondagprogramma € 15,-. Een weekendticket kost € 25,-. Voor een volledig overzicht: zie onze ticketpagina.

Tickets koop je goedkoop en gemakkelijk online. Op vertoon van je ticket (uitgeprint of op je telefoon) ontvang je op iedere willekeurige festivallocatie een festivalbandje dat toegang geeft tot alle locaties en programma's op die dag. Bij de centrale festivallocaties Historische Tuinderij Warmoes (1 september) en Stroom (8 september) zijn ook fysiek tickets te koop, deze zijn € 5,- duurder dan online. Let op: er is geen PIN aanwezig op locatie, graag zo gepast mogelijk betalen.

 

CENTRALE FESTIVALLOCATIES

Bezoek beide festivaldagen vanaf 12.00 uur onze centrale festivallocaties: Historische Tuinderij Warmoes (zondag 1 september) en Stroom (zondag 8 september). Hier vind je de kaartverkoop en de informatiebalie. Ook plof je er neer voor een lekker hapje of drankje.

 

BEREIKBAARHEID

De verschillende locaties van Festival De Oversteek liggen op diverse afstanden van elkaar, variërend van een minuutje lopen tot vijftien minuten fietsen. Een bezoek aan Festival De Oversteek is hierdoor een heerlijke wandeling of fietstocht door een prachtig rivierenlandschap. Houd wel rekening met de afstanden; hoe meer je onderweg bent, hoe minder programma's je ziet. Ga je graag naar zoveel mogelijk voorstellingen? Kies dan voor een aantal locaties op loopafstand van elkaar. Houd je meer van avontuur? Spring dan op je fiets en ga op ontdekkingstocht langs bijzondere uithoeken van het festivalgebied.


Let op: de Zaligestraat is zondag 1 september afgesloten. Het programma in de Kersenboomgaard is daarom verplaats naar Onder Brug De Oversteek. Locaties 5 t/m 8 kun je het beste bereiken via Brug De Oversteek, zie de groen gemarkeerde lijn op de kaart. Gebruik hierbij het trappetje tussen de Oosterhoutsedijk en de brug. Je kunt ook een stukje verderop aan de Oosterhoutsedijk het op de kaart groen gemarkeerde pad volgen naar Griftdijk Noord.

FIETS, TREIN, AUTO, BENENWAGEN
Er zijn verschillende manieren om naar Festival De Overteek te komen, en je tijdens het festival voort te bewegen:

Fiets
De beste manier om naar Festival De Oversteek te komen én tijdens het festival een goede vriend, is de fiets. Vanuit het centrum van Nijmegen heb je maar liefst de keuze uit drie bruggen om naar het festival te komen. Op 2 september brengt De Oversteekje in het hart van het festivalgebied. Een week later pak je het beste de Waalbrug. Ook vanaf de snelbinder naast de spoorbrug zijn alle festivallocaties goed te bereiken.

Trein
Kom je met de train naar Festival De Oversteek? Of heb je geen fiets? Op station Nijmegen zijn OV-fietsen te huur voor € 3,85 per dag. Vanuit station Nijmegen fiets je via de snelbinder binnen vijftien minuten naar de meeste locaties in het festivalgebied. Om een OV-fiets te kunnen huren, heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig en moet je jezelf registreren. Lees hier meer over hoe de OV-fiets.
Je kunt vanaf station Nijmegen ook de trein pakken naar station Nijmegen Lent. Vanaf hier loop je via de Laauwikstraat binnen 15 minuten naar de meeste festivallocaties. Let op: met de fiets zijn veel meer locaties bereikbaar, we raden daarom aan een OV-fiets te huren op station Nijmegen.

Auto
Bij vrijwel alle festivallocaties kun je gratis je auto parkeren. Parkeer bij voorkeur op een centrale plaats en ga te voet verder. Let op: Nijmegen-Noord is volop in ontwikkeling; vertrouw niet te veel op je GPS, en laat je leiden door verkeersborden en fysieke aanwijzingen onderweg.

Benenwagen
Met de benenwagen Festival De Oversteek bezoeken kan; sommige locaties liggen op loopafstand van elkaar. Wil je ook verder weg gelegen locaties bereiken, dan is het beter op de (OV-)fiets te komen.

 

Eten en drinken

zondag 1 september
Op de festivallocaties Fabrikaat/Hof van Holland en Historische Tuinderij Warmoes kun je terecht voor een hapje en drankje, vaak uit eigen tuin en boomgaard. Voor een goed glas wijn en bijpassende borrelhapjes meer je aan op het buitenterras van Koken aan de Waal.

zondag 8 september
Drie locaties zijn horecagelegenheden. Hier kun je terecht voor een lunch, borrel of diner: Café Eten en Drinken LentGrand Café Liz en Stroom. In het Kasje van Doornik, valkbij de Doornikse Natuurakkers, is het heerlijk verpozen en geniet je van een grote variëteit koffie en thee, en hartige en zoete lekkernijen uit eigen tuin en gaard.

Let op: op veel locaties is geen PIN aanwezig op locatie, graag zo gepast mogelijk betalen.

 

VRAGEN?

Heb je nog vragen over je bezoek aan Festival De Oversteek? Stuur dan een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of een chatbericht via Facebook. Veel plezier op #FOS19!

Belijk het hele Programma