banner uitgebreid

Festival De Oversteek 2019

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. Voor het eerst maar liefst twee weekenden lang: zaterdag 31 augustus en zondag 1 september, en zaterdag 7 en zondag 8 september.

Twee weekenden lang!

Het programma op beide zaterdagavonden is in de oude, karakteristieke boerderij aan de Oosterhoutsedijk 88: Fabrikaat/Hof van HollandOp beide zondagmiddagen verrassen we je op een vijftigal acts en voorstellingen op zo’n dertig groene en sfeervolle locaties aan de Waal.

Festival De Oversteek 2019

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. Voor het eerst op maar liefst twee weekenden!

Twee weekenden lang!

Het programma op beide zaterdagavonden is in de oude, karakteristieke boerderij aan de Oosterhoutsedijk 88: Fabrikaat/Hof van HollandOp beide zondagmiddagen verrassen we je zoals je van ons gewend bent op een bont programma op zo’n 25 groene en sfeervolle locaties.

EDITIE WEST

basis neon

ZA 31 Augustus en ZO 1 September

Op zaterdagavond 31 augustus presenteren we Teddy's Last Ride, 45acidbabies en nog veel meer bij Fabrikaat/Hof van Holland. Op zondagmiddag 1 september is er een divers programma op zo'n vijftien locaties ten westen van de Waalbrug in Nijmegen-Noord.

Editie Oost

basis ray

ZA 7 en Zo 8 September

Zaterdagavond 1 september presenteren Gummbah & Leonard Bedaux Cinema in Fabrikaat/Hof van Holland het multimediaspektakel Sexboerderij 't Gouden Kalf. Er is dans van NEON, Expeditie Noord en nog veel meer. Op zondagmiddag 7 september doet Festival De Oversteek opnieuw een vijftiental locaties aan de Waal aan, dit keer ten oosten van de Waalbrug.

Festival de Oversteek 2019

Muziek, dans, theater, literatuur, beeldende kunst en meer

Muziek, dans, theater, literatuur, beeldende kunst en meer

Enkele hoogtepunten uit ons bomvolle programma: 45acidbabies, Aafke Romeijn, Atelier TAW, Bertolf, Expeditie Noord, Gummbah, Guy Tavares, Kruidkoek, LAB Derde Wal, Machinefabriek & Mariska Baars, Mike Roelofs, Ploegendienst (Ray Fuego), Reinier Baas, Rocco Ostermann, Teddy's Last Ride, Tatabánya en Theo Wesselo (Rembo & Rembo).

Op groene en sfeervolle locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord

Op groene en sfeervolle locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord

Maak je op voor een bezoek aan schemerige mangrovebosjes, goed verscholen Waalstrandjes en oude hoogstamboomgaarden aan de Waaldijk. Nieuwe locaties zijn de Duivelskolk, het Doornikse Bos, het witte kerkje vlak over de Waalbrug aan de N325, de bovenste etage van het Van der Valk Hotel en de Kas van Bert. Oude, vertrouwde locaties zijn onder meer Fort Beneden Lent, Historische Tuinderij Warmoes, Stadsnomaden en Boomgaard Smitjesland.

Theatraal Am Waal

Theatraal Am Waal

Twaalf jonge, ambitieuze en talentvolle (groepen) dans- en theatermakers uit heel Nederland maken voor Festival De Oversteek 2019 een nieuwe voorstelling op locatie aan de oevers van de Waal in Nijmegen-Noord. Hier lieten ze zich inspireren door natuur, cultuurhistorie en het omringende dynamische rivierenlandschap. Alle makers presenteerden hun voorstelling op 1 en 8 september tijdens Festival De Oversteek 2019.

Koop je tickets op tijd

Koop je tickets gemakkelijke en voordelig online.

 

Nieuw: LAB Derde Wal

Samen met kunstplatform Derde Wal presenteren we dit jaar LAB Derde Wal. Zeven beeldend kunstenaars strijken op 1 september tijdens Festival De Oversteek neer bij Stadsnomaden en werken daar een week lang aan nieuw werk.

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.