fbpx

How to Oversteek - editie Oost

Hier vind je alles wat je moet weten voor je bezoek aan Festival De Oversteek – editie West op zaterdag 7 en zondag 8 september.
 

Zaterdag 7 september

Het programma is in en om Fabrikaat/Hof van Holland, Oosterhoutsedijk 88. Het terrein is vanaf 19.30 uur open, de voorstellingen duren van 20.00 tot 22.30 uur. Dj Ralph Cunt sluit de avond af en draait door zolang het gezellig is.

Heb je een online ticket gekocht? Laat je e-ticket (let op: printen hoeft niet, je mag het ticket ook op je telefoon laten zien) vanaf 19.30 uur zien bij de kassa aan de deur. Heb je een weekender gekocht? Je krijgt dan alvast een festivalbandje waarmee je zondag 8 september alle voorstellingen bezoekt. Nog geen ticket? Je kunt die ook kopen aan de deur zolang de voorraad strekt à € 17,50 (online tickets zijn € 5,- goedkoper).

Hoe je er komt: het beste op de fiets. Je kunt ook met de auto te komen, er is (beperkt) gratis parkeerplek aan de Oosterhoutsedijk. Kom je met de trein? Huur dan een OV-fiets en fiets binnen een kwartier via de snelbinder aan de Waalbrug naar de locatie.

Eten en drinken: je kunt cash en met PIN drankjes kopen aan de bar.

Zondag 8 september

Op 15 locaties aan de Waal ten westen van de Waalbrug in Nijmegen-Noord kun je zo’n 30 acts en voorstellingen zien. Een paar tips voor een succesvol festivalbezoek:

- Heb je een online ticket gekocht? Ruil je e-ticket (let op: printen hoeft niet, je mag het ticket ook op je telefoon laten zien) vanaf 12.30 uur om voor een festivalbandje bij elke willekeurige festivallocatie. Nog geen ticket? Je kunt die zolang de voorraad kopen bij Stroom en Iewan/De Kleine Wiel à € 20,- (online tickets zijn € 5,- goedkoper).

- Er zijn geen tickets verkrijgbaar voor aparte voorstellingen. Met een dagticket of weekender krijg je zondag 1 september toegang tot alle voorstellingen.

- Kom op de fiets. Je navigeert zo snel en soepeltjes van locatie naar locatie. Te voet kan ook, alleen is je actieradius dan flink beperkt. Ook met de auto kan; je kunt bij veel locaties gratis parkeren. Met de auto ben je alleen wel traag en log. Bovendien is een bezoek aan Festival De Oversteek juist zo leuk omdat het een fraaie fietstocht is door de groene polder. Geen fiets of kom je met de trein? Huur voor € 3,85 een OV-fiets op station Nijmegen. Vanaf daar fiets je in tien minuten via de snelbinder aan de Waaldijk naar Nijmegen-Noord. Ben je slecht ter been? Kies dan voor een centrale festivallocatie waar je veel kunt zien, zoals Stroom en Iewan/De Kleine Wiel.

- Stippel van tevoren je route uit met het blokkenschema en de kaart op de website. Je vindt het blokkenschema en de kaart op de dag zelf ook op iedere festivallocatie.

- Let op: er zijn vier programmawijzigingen:
   - Ploegendienst is geannuleerd en wordt vervangen door Paracetamøl in LuilekkerLent. De speeltijd blijft hetzelfde: 17.00-17.30 uur;
   - Featherweights speelt van 14.45-15.30 uur (in plaats van 15.00-15.30 & 16.30-17.00 uur) in Café Eten en Drinken
   - Pripa de Labo! speelt doorlopend van 14.30-17.00 uur in Ooibosje aan de Waal
   - Sam Andreas & Bob Hogenelst spelen van 13.45-14.15 uur (in plaats van 3x een kwartier vanaf 13.00, 13.45 en 14.45 uur) in Bastion

- Verdiep je thuis alvast waar de verschillende locaties te vinden zijn. Festival De Oversteek brengt je graag langs spannende locaties die normaal gesproken soms zelf ontoegankelijk zijn. Dat betekent dat je soms ook een beetje moeite moet doen om een locatie te vinden. Op de dag zelf vind je een fysiek blokkenschema en kaart op iedere locatie. Gebruik deze kaart om op de dag zelf te navigeren. Je kunt ook Google Maps (typ het adres van de locatie in) gebruiken, of het Google Maps-kaartje op onze website. Je herkent iedere festivallocatie aan een witte vlag met FOS-logo op een grote bamboepaal: op een afstand van enkele tientallen meters niet te missen.

- MAAK HET NIET TE DRUK VOOR JEZELF. We snappen dat je het liefst zoveel mogelijk op een dag ziet, zeker ook omdat er zoveel te kiezen is. We zien graag enthousiaste bezoekers, maar wees wel realistisch. Probeer niet meer dan één voorstelling per uur te zien en houd rekening met een reistijd van 20 minuten tussen iedere locatie. Zo weet je zeker dat je niet gehaast en niet al te bezweet op iedere locatie verschijnt, en rustig van iedere voorstelling kunt genieten. Let op: na aanvang van een voorstelling is er geen toegang meer. Haal je een bepaalde voorstelling niet? Geen nood, er is altijd een voorstelling op een andere locatie in de buurt.

- Een bezoek aan Festival De Oversteek maakt dorstig en hongerig. Op verschillende locaties kun je terecht voor een hapje en een drankje: Café Eten en Drinken Lent, Stroom en Liz Grand Café. Ben je de honger of dorst graag voor? Neem dan zelf (zoals je misschien ook zou doen als je gaat fietsen of wandelen) een lunchpakketje mee en een flesje water.

- Neem genoeg contact geld mee. Op de meeste locaties is het helaas niet mogelijk om te pinnen.

- Heb je op de dag zelf vragen of hulp nodig? Ga dan naar centrale festivallocatie Stroom of Iewan/De Kleine Wiel . Daar vind je een balie waar onze vrijwilligers je graag te woord staan en verder op weg helpen.

Veel plezier tijdens Festival De Oversteek!