fbpx

Festival De Oversteek 2019: voor het eerst twee weekenden lang

Festival De Oversteek 2019 is dit jaar voor het eerst twee weekenden lang! Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september, en zaterdag 7 en zondag 8 september dompel je jezelf voor de elfde keer onder in een divers programma met muziek, theater, dans, literatuur, performance, beeldende kunst en alles ertussenin. Koop koop je gemakkelijk (én € 5,- goedkoper dan aan de deur) online.

Tickets
Dagtickets voor zaterdag 31 augustus en 7 september kosten € 12,50, die voor zondag 1 en 8 september € 15,-. De capaciteit voor beide zaterdagen is beperkt. Er zijn ook weekenders te koop voor 31 aug & 1 sep, en 7 & 8 sep à € 25,-. Koop hier je tickets.

Zaterdagprogramma
Het zaterdagprogramma is en om de karakteristieke oude herenboerderij Fabrikaat/Hof van Holland. Zaterdag 31 augustus treden Teddy's Last Ride en 45acidbabies op, een week later Gummbah en NEON. Beide zaterdagen is de vierde editie van Expeditie Noord te zien, en zijn er diverse dj's en verrassingsacts.

Zondagprogramma
Beide zondagen trakteren we je op zo'n vijftig acts op een dertigtal locaties. Een greep uit het bonte programma op beide zondagen: Theo Wesselo (Rembo & Rembo), Ray Fueogo (Ploegendienst), Bertolf, Reinier Baas, Aafke Romeijn, Kruidkoek, Mike Roelofs, Machinefabriek & Mariska Baars en nog veel meer.

Nieuwe locaties
Dit jaar brengen we je langs veel vaak onbetreden locaties aan de Waal. Nieuwe plekken die we voor je ontsluiten zijn de bovenste etage van het Van der Valk Hotel, het witte kerkje vlak over de Waalbrug, de Duivelskolk, het Doornikse Bos en de Kas van Bert.

LAB Derde Wal
Samen met kunstplatform Derde Wal presenteren we dit jaar LAB Derde Wal. Zeven beeldend kunstenaars werken bij Stadsnomaden aan nieuw werk, dat zij zondag 8 september presenteren. Met: Ide André, Isabelle Bisseling, Kasper van Moll, Lola Bezemer, Maarten Bel, Carmel Klop en Domas van Wijk.

Expeditie Noord
Expeditie Noord biedt je dit jaar een kijkje in de verstedelijkte toekomst van het gebied rondom Fabrikaat/Hof van Holland. Je gaat in gesprek met kunstwerken van onder meer Anan Striker, Barbara Walbrun, Caz Egelie, Meg Forsyth en Nikki Selser. Ook zijn diverse installaties te zien, waaronder van Lucas Sloot.

Atelier TAW
Twaalf (groepen) dans- en theatermakers ontwikkelen voor Atelier TAW ieder een voorstelling van 20 minuten op locatie en presenteren die tijdens het festival. Er is een role-playing game, een theatercollege over de filosofie van het landschap, moderne en urban dans en meer, op strandjes, aan de dijk en in de polder.

Nieuw team
Een gloednieuw team stelde dit jaar het programma samen: programmeur Wout Kemkens (muzikant bij o.a. Shaking Godspeed, programmeerde eerder voor o.a. Zwarte Cross), Herman van den Muijsenberg (curator van Expeditie Noord, ook werkzaam bij Extrapool) en Zoë Huisman (coördinator van Atelier TAW).

Tot #FOS19
Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker voor een bezoek aan Festival De Oversteek. Leer alvast alle optredende acts en artiesten kennen en lees meer over alle locaties. Ook vind je hier binnenkort het blokkenschema, waarmee je je eigen route uitstippelt door de polder. Tot #FOS19!